РАЗГРАД / АБРИТУС/ – ПЛИСКА – МАДАРА – ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

Очаквайте скоро
1-ви ден
Отпътуване в 7:00ч. от бензиностанция ОМВ срещу ЦЖП гара – Русе. Пристигане – разглеждане на Национален археологически резерват „Абритус” - Името на древното селище е доказано със сигурност чрез два независими един от друг надписа – посветителен в чест на Херкулес, открит през 1954 г. и от обозначителна милиарна пътна колона, намерена през 1980 г. Потвърждава се и от вдълбаването на буква „А“ върху стените на укрепленията. Отпътуване към Шумен . Автобусна и пешеходна обиколка,посещение на обекти.Настаняване в хотел в Шумен.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване към Плиска. Пристигане и разглеждане на Първата българска столица. Интересни обекти в града са цитадела с мощни отбранителни стени, голям дворец, малък дворец и базилика, строена с каменни блокове. Разглеждане на Двора на Кирилицата. Свободно време за обяд. Отпътуване за с.Мадара. Разглеждане на резервата с мадарския конник, базиликата, пещерите, извора на нимфите. Отпътуване към Втората българска столица - Велики Преслав. Разглеждане на средновековния град включва Големия дворец, тронната зала, крепостните стени, кръглата църква; разглеждане на съвременния град включва националния историко-археологически музей, в който се помещават предмети открити в разкопките. Около 17:00ч отпътуване за Русе.

Цена: 99 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус
  • Екскурзоводско обслужване
  • 1 нощувка със закуска в Шумен
  • Беседи в туристическите обект


Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер
  • застраховкаДопълнителна информация
Минимален брой туристи – 24 човека


Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 5 дни преди тръгването.


Необходими документи за резерваяция – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност,тел.номер за връзка.


Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!!


Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113