ПИРИНСКА МАГИЯ   

Огняново, Банско, Гоце Делчев и Лещен, Ковачевица, Добринище, Добърско!

Кътчета пропити с история и магнетизма на отминалите времена.

Очаквайте скоро

3 дни / 2 нощ.

1-ви ден
Добърско - Банско - Огняново 
Отпътуване по маршрут: Русе - Огняново. Пристигаме първо в  малкото село Добърско, което е разположено на 12км от Разлог. Там ще посетим уникалната средновековна църква "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", включена в списъка на стоте национални туристически обекти. Тя е построена през 1614г, но има предположения, че годината на строителство е 1122г. Поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Отпътуване за гр.Банско, един от най-известните зимни курорти. Там може да разгледате родната къща на поета революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата”Св.Троица”, която е един от символите на Банско заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Пристигане в с.Огняново ранния следобед. Село Огняново е място, предлагащо за тиха и спокойна почивка сред красива природа. Разположено е на 12 км от Гоце Делчев и предоставя обстановка далеч от градския шум, напрежението и сивото ежедневие. Там въздухът е чист, панорамата смайваща, а басейните - минерални и лечебни. Според местните минералните води тук лекуват над 100 вида заболявания, сред които болести на опорно-двигателната система, ендокринната, дихателната, храносмилателната системи, обмяна на веществата, нервни, гинекологични и сърдечно-съдови болести. Настаняване в хотела,вечеря и нощувка.

2-ри ден
2 ден . Огняново - Хаджидимово - Гоце Делчев – Огняново – Лещен - Ковачевица 
Закуска. Отпътуване към гр. Гоце Делчев, като пътьом ще минем да разгледаме и руините на Никополис Ад Нестум - един от малкото запазени антични градове в България и единствен в Родопите от периода на римското владичество на Балканите. Фото пауза.  Свободно време за кафе и разходка в Гоце Делчев. Продължаваме към гр.Хаджидимово. Посещение на новоизграденият парк, където ще имате възможност да се полюбувате на свободно разхождащи се около вас, кенгура, фазани, елени, лопатари, понита и др. животни, както и да посетите манастира ”Свети Георги”. Според народните предания на това място, още преди районът да попадне под османско иго, около 1290 година е построено християнско светилище, посветено на Св. Георги Победоносец. Отправяме се към приказното Родопско село Лещен, където може да посетите храм „Света Параскева”, както и уникалната глинена къща досущ, като от приказка на Братя Грим. Възможност да изпиете чаша горещо кафе с прясно домашно мляко и много специалитети приготвени на място. . Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като "Къщата на Флинстоун". Продължаваме към Ковачевица, запазило автентичния си вид от XVIII-XIX век, едно от най-известните и красиви български села в западните Родопи. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво.   Ковачевица е едно от най-известните и красиви български села, както и исторически и архитектурен резерват от 1977 г., подобно на Копривщица и Стария Пловдив.Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

3-ти ден

3 ден. Огняново – Велинград/Клептуза - Русе 
Закуска. Отправяме се към Велинград – имаме свободно време за обяд и разходки в Комплекс Клептуза/Пловдив. Отпътуване за Русе- пристигане вечерта


Цена: 209 лева


Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА: 
• настаняване в  хотел Ривърсайд 4* или подобен в Банско – 2 нощувки ,закуски и вечери
• посещение на Добърско, гр. Хаджидимово, с. Лещен, Ковачевица, гр. Гоце Делчев и гр. Банско, Кмплекс Клептуза/Велинград;
• представител на Туроператoра по време на пътуването; 
• транспорт с лицензиран автобус / микробус
ДОПЛАЩАНЕ: 
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.


Цената не включва:

Задължителна застраховка
• разходи от личен характер; 
• входни такси за посещаваните обекти: около 10 лв.


Допълнителна информация


ЧАС И МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ: 
• Гр.Русе - 05:00ч. -бензиностанция ОMV-срещу ЖП гара 

Условия за резервации :
  Необходими за резервация са трите имена / по лична карта или задграничен паспорт/; ЕГН и тел. за връзка на всеки турист !

• При резервация  се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването. 
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

Необходими документи за пътуване в страната: 
Валиден документ за самоличност. 
Забележка : 
Цената е калкулирана за група минимум от 14 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 3 дни преди датата на отпътуване. 
Информация за отпътуването се получава 1 ден преди датата на заминаване ! 
Моник Травел СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!! 
Туроператор '' Моник 1238 ЕООД'' има сключена застраховка ''Отговорност на лицензирани туроператори'' със ЗД"ЕВРОИНС"АД

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003418/14.07.2021г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113