СИЛИСТРА-РЕЗЕРВАТА ''СРЕБЪРНА ''– КРЕПОСТ МЕДЖИТ ТАБИЯ

04/05/2024
1-ви ден
Тръгване от Русе 07:00 часа – ОМВ срещу  ЖП гара . Отпътуване по маршрут Тутракан - Силистра. Многовековната история на днешния български град Силистра води своето начало от възникналото на брега на река Дунав тракийско селище Дуросторум, което в превод означава “яка крепост”. Посещение на Национелен архитектурно-археологически резерват “ Дуросторум-Дръстър-Силистра” и Историческия музей, където са съхранени всички намерени артефакти от древното селище по тези земи. Посещение на Фортът “Абдул Меджиди” или още – Меджиди табия, който се намира южно от град Силистра и представлява най-добре запазената част от турската фортификационна система, изиграла съществено значение по време на руско-турските войни в периодите 1853-1856 г. и 1877-1878 г. На отпътуване към Русе задължителна спирка в Резерват Сребърна -  Един от най-красивите биосферни резервати в северна България е именно той. Та той си е като златно находище, толкова е красив и с изклюзително голяма стойност. Включен е в списъка н ЮНЕСКО като обект на световното природно и културно наследство през 1983г. През 1977 е обявен за биосферен резерват. През 1948 година езерото е обявено за защитена територия като косенето на тръстика и нарушаването на спокойствието на птиците са забранени. Всички тези отличия заслужено принадлежат на резервата. Пристигане в Русе вечерта.

Цена: 44 лева


Цената включва:


 * Транспорт
 * екскурзоводско обслужване,
 * беседите в туристическите обекти


Цената не включва:

*  Задължителна застраховка
 *входни такси за туристическите обектиДопълнителна информация


Екскурзията се осъществява при мин. 14 човека

 

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта;  
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!! 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със застраховател :ЗД “ЕВРОИНС " гр. София


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113