ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР - ТРЯВНА - КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР

27/04/2024
1-ви ден

Тръгване от Русе 07.00ч.-бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара,  в посока към Дряновски манастир. При манастира Дряновската река образува малко ждрело, а в манастира се влиза през мост над речното корито. Манастира възниква по времето на Асеневци ХІІв. Построен е за ознаменуване победата на България над Византия през 1187г. В килиите му Васил Левски и Матей Преображенски - Миткалото създали Дряновския революционен комитет.

Посещение на пещерата Бачо Киро. Пещера Бачо Киро е един от диамантите в пещерната огърлица на България, заради удивителните карстови образувания, заради това, че е първата в страната благоустроена за посещения от туристи и защото тук са открити едни от най-старите следи от хомо сапиенс (разумни хора) в Европа.

Отпътуване за Трявна, запазила през столетията неповторима възрожденска атмосфера. Разходка по единствения по рода си възрожденски площад в България, съхранил почти изцяло автентичния си вид и живописните улици. Разглеждане на часовниковата кула и "Гивгирения мост". Часовниковата кула е построена през 1814г с работещ и днес оригинален часовников механизъм. Свободно време, през което можете да посетите църквата Архангел Михаил - паметник с национално значение.

Отпътуване за Килифаревски манастир. Килифаревският манастир Рождество Богородично е основан през 1348г от видния български исихаст Теодосий Търновски с подкрепата на цар Иван Александър. Теодосий става игумен на манастира и го превръща в едно от най-значимите книжовни средища в България и духовен център на православния исихазъм. Отпътуване за Русе. Пристигане вечерта.


Цена: 49 лева


Цената включва:

  • транспорт
  • представител от агенцията


Цената не включва:

  • входни такси за посещаваните обекти :
  • Дряновски манастир - 2лв за възрастни; Пещера Бачо Киро - 4лв за възрастни, 3лв за ученици и пенсионери
  • лични разходи
  • храна
  • задължителна застраховка за лица до 69 год. - 1.00 лв.Допълнителна информация


Начин на плащане :В брой или по банков път.При записване се внася 50% и се доплаща 5 дни преди тръгването!
Екскурзията се осъществява при минимум 14 човека!
Срок за уведомление  при  недостигнат  минимален брой туристи -  3 дни преди датата на тръгване!!!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113