РАЗХОДКА В БЛИЗКА РУМЪНИЯ ГЮРГЕВО – МАНАСТИР КОМАНА

21/04/2024, 11/05/2024
1-ви ден

В 07,00 часа отпътуване от Русе  - ОМВ срещу ЖП гара в посока Гюргево – Комана. Разглеждане на Манастир Комана, построен от Влад Цепеш в 1461 година като манастир-крепост, който обаче се разрушава към края на XVI век. Мястото, на което и бил издигнат манастирът е било някога остров сред блата, а достъпът е бил през една порта намираща се на северната страна на сградата, след като се е преминавало по дървен мост, който лесно е можел да бъде изгорен в размирни времена.Продължаваме към Природен парк Комана,най-голямото находище на божури на Балканите.  Блатото Комана, разположено в парка, наречено и делтата на р. Няжлов, привлича ята от различни птичи видове (141), специфични за Делтата на Дунав, но има и два ендемични вида: блестящ ибис и Petroleuciscus celestis. Там има и орнитоложка обсерватория. Разходки с лодка или каят, въжена линия над езероно, полет с мото-парапланер, разходки с файтон, катерене са сред дейностите, които могат да се практикуват в приключенския парк в близост до Природен парк Комана. Продължаваме с посещение на Музея на хартията и старите занаяти. Следва панорамна обиколка на Гюргево и разглеждане забележителностите на града – Часовниковата кула,  Църквата Свети Никола, Катедралата и други. Малко свободно време за разходка и пазаруване. Отпътуване към Русе. Пристигане около 19,00 часа.


Цена: 43 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран микробус / автобус
  • пътни и гранични такси
  • екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

  • Входна такса за Музея на хартията – 15 леи за възрастни и 10 леи за пенсионери с включена беседа,
  • лични разходи ;
  • задължителна застраховка 2.00 лв./човек

 Допълнителна информация


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 7 дни преди тръгването. Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113