СМОЛЯН - Агушеви конаци - Пещера Ухловица - ДЯВОЛСКИ МОСТ

22-24/03/2024
 3 дни/2нощувки
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 05:00 ч. бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара по посока  Пампорово през Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица , църквата “Успение Богородично”. Отпътуване за района на Смолян. Настаняване в хотел. Разходка по Екопътека „Трите Смолянски езера“. Свободно време. Нощувка.


2-ри ден

08:00 ч. тръгване с автобуса посока с. Смилян и с. Могилица - разположено на двата бряга на река Арда.Разглеждане изложба базар на народни родопски занаяти.

Отправяне към уникалният паметник на културата “Агушевите конаци”. Агушевите конаци са строени в средата на IX век /1843 г/ от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. От там идва и името им днес. 
Строежът на Агушевият конак продължил 20 години.Те представляват на практика късносредновековен феодален замък. Замъкът е с 221 прозореца, 86 врати и 24 комина.Разположен е сред чудната родопска природа с изглед към зелени ливади и гори над река Арда. Конакът е толкова голям, че днес за него се говори в множествено число – Агушевите конаци. Днес паметникът на културата “Агушевите конаци” е реституиран на наследниците на Агуш ага.Свободно време и за обяд. Отпътуване с автобуса към един от подземните дворци на Родопите пещерата Ухловица.Тя е една от най старите пещери в региона, с много красиви дендритни образувания, приличащи на морски корали, създадени в продължение на векове.Пещерата завършва със седем невероятно красиви езера.Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен леден водопад.Пещерата Ухловица се намира на 1040 метра надморска височина, а температурата вътре в нея през цялата година е 10 - 11 градуса.Пътят до входа на пещерата е едно малко предизвикателство, което си струва да се приеме, за да се докоснете до загадъчната красота на пещерата.Отпътуване за гр. Смолян.Свободно време и за вечеря.Втора нощувка

3-ти ден

8:00 ч - освобождаване на хотела и отпътуване за Дяволския мост/Ардино –пешеходна разходка.
Продължаваме към Хасково – Мадоната с младенеца.

Отпътуване за Русе - пристигане вечерта.


Цена: 297 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус / микробус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Смолян
  • екскурзовод
  • беседи за туристическите обекти


Цената не включва:

  • Задължителна застраховка до 70 год. - 3.00 лв./ за трите дни на тур.пакет /човек
  • входни такси на посещаваните обекти
  • лични разходиДопълнителна информация


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) , ЕГН на всеки турист, тел. за връзка !
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта;  
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!! 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113