СКОПИЕ - СТРУГА - ОХРИД – СВЕТИ НАУМ

05-07/09/2020, 16-18/10/2020
1-ви ден

Отпътуване от гр. Русе в 04,00 ч с преминаване  през ГКПП Гюешево/Деве Баир и кратък престой в Скопие – Старата Чаршия, Каменния мост и други. Пристигане в Охрид – настаняване, вечеря в хотела и нощувка.


2-ри ден

Закуска. Пешеходна разходка в Стария град – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. След кратък отдих за обяд се отправяме към  Билянините извори. Отпътуване за манастир “Свети Наум”. Посещение на църквата “Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и на Параклиса „Света Петка” със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка. Връщаме се в Охрид.  Македонска вечер -  Вечеря в ресторант Белведере на Охридското езеро или в ресторанта на хотела с музика на живо. Нощувка.


3-ти ден
Закуска. Отпътуваме за село Калище за посещение на скалната църква “Св. Богородица” с женския манастир. Разглеждане на гр.Струга, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро. Продължаваме към България. Пристигане в Русе- късно вечерта.

Цена: 260 лева


Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Чинго/Семеен хотел или квартири в централната част на Охрид;/1 обикновена вечеря + 1 македонска вечеря с музика на живо
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • туристическа програма в Охрид и Свети Наум; Разходки Скопие, Струга, Калище
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро. За лица до 65 г.


Цената не включва:

 • разходи от личен характер;  
 • настаняване в единична стая –70 лв
 • входни такси за посещаваните обекти: Скалната църква „Св. Богородица” – 2 лв.;
 • Манастира „Св. Наум” – 2 лв.;
 • Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;
 • Охрид - Крепостната стена – 1 лв.;
 • Важно – входните такси в Охрид могат да се заплащат в лева!Допълнителна информация


Минимален брой туристи – 40 човека.

Валута: 1 EUR= 61,10 MKD (денари).   , 1 лев – 30 денари

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, тел. за връзка

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт; 

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113