АВТОБУСНА ПРОГРАМА ОТ  РУСЕ

Чанаккале, Троя, Айвалък, Бергама

7 ДНИ / 5 НОЩУВКИ
25-01/10/2020
Цената е калкулирана при мин . 25 човека !!!

5 нощувки в Айвълък, Х-л BUYUK BERK 3*, www.berkotel.com.tr

1-ви ден
Отпътуване от Русе вечерта около 19,00 часа. Преминаване на границата през ГКПП Лесово. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Пристигане в Килитбахир, разположен на най-тясното място на Дарданелите, където широчината на пролива е 1300 м. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през XV в. от превзелия Константинопол султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“. Преминаване с ферибот на азиатския бряг на протока Дарданели, където е разположен модерния пристанищен град Чанаккале, наричан „Султание калеси“ – Султанската крепост.

2-ри ден
Пристигане в Айвълък и настаняване в хотел 3* .  Свободно време. Нощувка1.

3-ти ден

Свободно време или туристическа програма по желание.
По желание: Посещение на историческия феномен Бергама, наследник на древногръцкия Пергамон и храмът на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий, служила за изцеление на душевноболни.В този център са лекували с билки, мед, минерална вода и разходки. Над входа е стоял надпис: „В името на боговете, на смъртта се забранява да влиза тук”. Посещавайки това място, много неща ще Ви се струват познати, съвременни. Според преданието точно оттук до нас е стигнал символът на медицината – змията. В програмата е включено разглеждане на Акропола, където се е намирала знаменитата Библиотека, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови свитъци. Известно е, че Марк Антоний подарил най-богатата библиотека на Клеопатра и по-късно безценните ръкописи загинали в пожарите на Египет. На тераса, над руините на Библиотеката, се издигат останките от храма на император Траян. Тук се намират и развалините на храма на Атина. Известният с производство на килими, злато и памук град Бергама днес е изключително желана дестинация най - вече заради запазилите се във времето останки от древногръцкия културен център Бергам. БОНУС: Посещение на център за обработка на полускъпоценни камъни (оникс). Свободно време в град Бергама за снимки, разходка и покупки.( при мин 25 туриста без включени входни такси за обектите) Нощувка2.


4-ти ден
 Свободно време. Нощувка3

5-ти ден
Панорамна обиколка на Айвалък и местността Съръмсъклъ с посещение на природния феномен " Дяволската стъпка". Панорамна обиколка на Айвалък е една прекрасна възможност за посещение на феноменалния обект Дяволската стъпка – Шейтан софрасъ. Древна турска легенда разказва, че на Дявола му писнало от проблеми и си потърсил тихо красиво местенце - намерил го на Малоазийския бряг......за да разберете как завършва легендата Ви предлагаме да посетите този природен феномен. Въпросното хълмче се издига на 120 метра надморска височина в южния край на Едремитския залив в Егейско море, където туристите задължително се снимат за спомен между кактусите и палмите( при мин 25 туриста). Нощувка 4.

6-ти ден
Свободно време.  Нощувка5

7-ми ден
Освобождаване на хотела. Отпътуване за България в посока Чанаккале, като по пътя следва посещение на историческия феномен Троя (входната такса се заплаща допълнително за обекта). Пристигане в Чанаккале. Свободни време в центъра на града и възможност за снимки на брега на Дарданелите. Разглеждане на статуята на Троянския кон в Чанаккале, с който е заснет филма Троя в Холивуд. Отпътуване за България. Пристигане в Русе след полунощ.

Цена: 450 лева
Цената е калкулирана при мин .20 човека !!!


Цената включва:

  • Транспорт Русе - Айвалък - Русе с лицензиран туристически автобус или микробус;
  • 5 нощувки на АЛЛ Инклузив в хотел 2/3* в Айвалък/Саръмсаклъ - Х-л BUYUK BERK 3* или подобен;
  • Представител от фирмата по време на пътуването и престоя на групата.
Обслужване на място от фирмата партнъор


Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Вечери в хотела;
  • Медицинска застраховка с Асистанс;
  • Екскурзионен пакет за задължително заплащане: Панорамна обиколка на Айвалък с посещение на историческата местност "Дяволската стъпка" и  посещение на Троя (входната такса се заплаща допълнително - 15 лева) Задължително доплащане на екскурзионния пакет към основния пакет. Цена 15 лева.
  • Екскурзия по желание до древна Бергама, Асклепион и Акропола (входните такси за обектите се заплащат допълнително); Бергама (20 лв), Асклепион (15 лв) Ползването на лифт до Акропола в Бергама - заплаща се допълнително (10 лв).Цена на екскурзията при мин.. 25 човека -  49 лева.Допълнителна информация


* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди отпътуването;
Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;
Парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;
* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,33 лв./към 30.11.19 г./
Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч. Турция 13:00 ч.
Входни такси: Килитбахирската крепост – 15 TRL (към 30.11.2019 г.)
Възможна е промяна на входните такси от страна на Турското Министерство на Туризма !!!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113