СТАРА ЗАГОРА И МУЗЕЙ " НЕОЛИТНИ СЕЛИЩА "

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване в 06.00 ч. от Русе, Бяла, Велико Търново.  Пристигане в Стара Загора – градът на поетите, художниците, правите улици и липите. 
Обиколка по забележителностите: мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ (100-те НТО), църква „Свети Димитър“, хилендарски метох – килийно училище, където апостолът на свободата Васил Левски започва своето образование, античен форум „Августа Траяна (100-те НТО), жилищен дом с мозайка, исторически музей, музей на религиите, театър „Гео Милев“ и др.
Свободно време за обяд, разходка в централната част на града или по желание, предварителна заявка и срещу доплащане от 10 лв. на човек – посещение на единствения в България музей на бирата.
Отпътуване към музей „Неолитни селища“, исторически паметник от световно значение, издигнат върху самата археологическа находка, където се поддържат постоянна температура и влага, с цел тя да бъде защитена. Това всъщност е праисторическа селищна могила, обитавана от ранния неолит до ранната бронзова епоха. Отпътуване към аязмото - парк „Митрополит Методий Кусев“, носещ името на създателя си, който в края на 19-ти век събира семена от множество дървесни видове от цял свят. Запознаване с легендата за покръстването на Цар Борис Първи, възможност за посещение на параклис „Свети Теодор Тирон“,  залата на смеха и разходка из парка.
Отпътуване обратно и пристигане вечерта към 21.00 ч.


Цена: 54 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус/микробус;
  • пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
  • екскурзоводско обслужване;


Цената не включва:

  • входни такси на посещаваните обекти.
  • застраховка Допълнителна информация


*Необходими документи – валидна лична карта;
* Начин на плащане: заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
* Минимален брой  за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 2 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване; пътува се с маски; при всяко влизане в автобуса се дезинфекцират ръцете и краката, на всяко спиране автобусът се дезинфекцира и затваря; не се допуска оставане в автобуса или качване на външни лица;
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ музей „неолитни жилища“, исторически, на религиите и др. – по 5 лв. всеки; хилендарски метох, дом на мозайката и др. – по 3 лв. всеки, зала на смеха – 1 лв.
* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113