ПЕТРОПАВЛОВСКИ МАНАСТИР – ХОТНИШКИ ВОДОПАДИ – НИКОПОЛИС АД ИСТРУМ – ПЕЩЕРА „ОРЛОВА ЧУКА“

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 07,00 часа от ОМВ срещу ЦЖП гара в посока Горна Оряховица. Пристигане в Лясковец и свободно време при Петропавловски манастир – той е един от 14-те манастира изградени около Търново по времето на Втората българска държава. Според преданието манастира е построен по времето братята Асен и Петър, на сегашното си място върху хълма, където някога е имало крепост. В нея е подготвено въстанието през 1185г. за освобождението на България от византийско иго. Асеновци построяват манастира в знак на благодарност, че въстанието е успяло.

Продължаваме към Хотнишки водопади – свободно време за фотопауза и изкачване по Еко-пътеката. Кая Бунар или Хотнишки водопад, както още го наричат, е една от най-големите природни туристически забележителности в страната. Макар и сравнително малък като размери, водопадът може да ви впечатли с височината си, която надхвърля 30 метра.  Време е за се върнем малко в римско време на 20 км от Велико Търново, където се е намирал римския град Никополис ад Иструм - Градът е основан от римския император Марк Улпий Траян (98 - 117 г.) в чест на победата му над даките (106 г.).

Последен обект по програмата ни е пещера „Орлова чука“ – Пещерата е открита през 1941 г. от овчар, който пасял стадото си в района. Счита се, че е била обитавана от хора през палеолита и каменно-медната епоха.

Прибираме се в Русе вечерта, изпълнени с емоции!


Цена: 35 лева


Цената включва:

  • лицензиран транспорт
  • пътни такси
  • екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

  • входни такси за обектите – пещера Орлова чука  - 5 лв/ човек
  • Никополис ад Иструм
  • застраховка за лица до 70 год. - 1.00 лв. / човекДопълнителна информация


*Необходими документи – валидна лична карта;
* Начин на плащане: в брой , в офиса на фирмата !!!
* Записването става срещу депозит 50% от сумата на тур.пакет
* Минимален брой  за осъществяване на пътуването – 14  туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 2 дни преди датата на отпътуване.

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113