Бяла Черква – Зараповски водопад – Хотнишки водопади – Никополис ад Иструм

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване от Русе 07,00 часа от ОМВ срещу ЦЖП гара. Пристигане в Бяла Черква и разглеждане на забележителности - Бяла черква има богата история, датираща още от времето на траките. През града е преминавал римският път от Никополис ад Иструм до Мелта (Ловеч) и Сердика. По времето на Възрождението е свързан с борбата за църковна независимост и национално освобождение. Бяла черква е родно място и на знаменити българи като Бачо Киро-учител, книжовник и революционер, Райчо Даскалов, Цанко Церковски, известния български историк проф. Александър Бурмов.

Ще имаме възможност да посетим множество паметници на културата, монументи и музеи, част от които са:

Градският Исторически музей -неговата експозицията отразява многовековната история на града.
Къща-музей „Цанко Церковски”- родната къща на писателя съхранява лични вещи, ръкописи и документи, свързани с неговото дело.
Къща-музей „Райчо Даскалов”- разположена в центъра на града. Тук са изложени негови снимки, документи и вещи.
Природонаучен музей „ Към природата с любов”- той е единствен по рода си в региона. 
Църквата „Св. Димитър”- построена през 1866г., в която са вградени колони от Никополис ад Иструм.
Камбанарията - един от първите паметници в България в чест на Освобождението, построен през 1878 г.
В центъра на селището е издигнат Паметник на свободата, на който са изписани имената на белочерковци, взели участие във войните.

Продължаваме към Зараповски водопад – намира се  на 10 км от Павликени , в близост до Вишовград – кратка екопътека с хубави мостчета и стръмна стълба, пълноводен и мощен водопад, падащ в красиво и дълбоко езеро.и ... свободно време за отдих и фото.

Отправяме се към другата природна забележителност наблизо – Хотнишки водопади. Хотнишката екопътека е разположена над Хотнишки водопад "Кая бунар" в ждрелото на река Бохот. Намира се само на 14км от старопрестолната столица Велико Търново и на 2км от село Хотница.

Последния обект по програмата ни е  Никополис ад Иструм, античен римски град -  познат на археолозите още от края на 19 век. Той е с много добре запазена инфраструктура и архитектурни детайли, които го правят интересен не само за изследователите, а и за всеки посетител на руините на античния град.

Връщаме се в Русе, заредени с положителна енергия и нови знания за българската история!


Цена: 45 лева


Цената включва:

лицензиран транспорт, пътни такси, екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

  • входни такси за обектите,
  • застраховкаДопълнителна информация


Записвания в офиса на фирмата срещу внасяне на цялата сума !!!

Екскурзията се осъществява при мин. 14 туриста !

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113