БЕЛОСЛАВ – ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 07:00ч.  в посока  гр. Белослав. Посещение музея на стъклото. Той е разположен на брега на Белославското езеро,на около 20 км. от Варна.В музея се стремят да запазят и доразвият традиционните методи,използвани в производството на белославско стъкло. Музеят дава възможност на туристите да видят как се извайват ръчно различни стъклени пластики.. Всеки от посетителите може да си избере онова изделие, което го е завладяло, като спомен от деня, в който за кратко се е откъснал от забързаното си ежедневие и се е почувствал приобщен към ежедневието на хората, посветили живота си на обработката на стъкло – взел е участие в онази магия, която сътворява красота.

Продължаваме към  пристана  край  Музея на стъклото , където е новият музей на подводното плаване – последната българска подводница „ Слава”.

След  разглеждане на подводницата , пътуваме към  с.Неофит Рилски . където се намира най големият “Исторически парк в света“ открит на 22.06.2019г. Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ, Исторически парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация, оставили следи по нашите земи. От епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Отпътуване към Русе и пристигане вечерта !


Цена: 40 лева
Екскурзията се осъществява при мин. 20 туриста!!!


Цената включва:

 • транспорт по маршрута с автобус / микробус
  • посещение на музея на стъклото в Белослав
  • посещение на историческият комплекс “Неолитно селище” в с.Неофит Рилски
  • представител на агенцията 


Цената не включва:

 • входни такси за посещаваните обекти;-Исторически парк-15 лв.
  • музей на стъклото Белослав-така за възрастен – 6.00 + 6.00 лв.-такса подводница
  • разходи от личен характер

 • задължителна застраховкаДопълнителна информацияУважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113