ВРАЧАНСКИ  БАЛКАН

Манастир „Седемте престола“ - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР – Челопек – Враца - КЛИСУРСКИ МАНАСТИР – Берковица - ЛОПУШАНСКИ МАНАСТИР

Очаквайте скоро
3 дни / 2 нощ.
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 06,00 часа - бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара.Разглеждане на Манастир „Седемте престола“ и Черепишки манастир Посещение на къщата – музей на баба Илийца в с. Челопек. Отпътуване за Черепишки манастир „ Успение Богородично“, разположен в Искърското дефиле в северните склонове на СТара планина на брега на река Искър. През 1889 и 1907 г. Черепишкия манастир е посетен и отИванВазов и край него се развиват събитията от известния му разказ „Една Българка“. Продължаваме към Враца. Настаняване в хотел и разходка в централната част на града. Нощувка.


2-ри ден
Закуска. Посещение на Исторически музей във Враца. Свободно време. Отпътуваме към Клисурски манастир – четвърти по големина манастир в България и е действащ девически манастир, основан през 1240г. Свободно време. Настаняване в хотел в района на град Берковица и пешеходна обиколка , разглеждане на забележителности. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Посещение  на Лопушански манастир. Отпътуване за Плевен – посещение на Плевенската епопея и свободно време в Парк-Кайлъка. Продължаваме за Русе – пристигане късно вечерта.

Цена: 189 лева


Цената включва:

  • лицензиран транспорт,
  • екскурзоводско обслужване
  • 2 нощувки със закуски и вечери  /  1 нощ. – Берковица и 1 нощ. във Враца.
  • Беседи в посещаваните обекти.


Цената не включва:

  • лични разходи,
  • мед. застраховка 
  • входни такси – Къща –музей Баба Илийца – 2 лв/1лв, Плевенска епопея – 5 лв/3лв.Допълнителна информация


Екскурзията се осъществява при мин. 14 човека

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, лична карта номер и валидност,тел. за връзка !
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта;  
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!! 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113