Крепост Хоталич/Севлиево –Троянски манастир-Троян - Априлци

Очаквайте скоро
1-ви ден
06,00 часа отпътуване от Русе- бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара в посока към средновековна крепост Хоталич- пазителя на Стара планина. Археологическият обект се намира в най-западната част на Севлиевската планина т.нар. Крушевски баир и отстои на 4 км. северозападно от град Севлиево. Тук р.Росица напуска равното севлиевско поле и изтича в живописен пролом. След десетилетия системни проучвания, всеки посетител може да види един своеобразен музей на открито. „Късноантична и средновековна крепост Хоталич” е един от най-добре експонираните археологически обекти в България.Продължаваме  за Троянския манастир „Успение Богородично“, който се намира до село Орешак, на 10 км. от град Троян. Той е разположен живописно на брега на река Черни Осъм и е трети по големина в България. Манастирът е ставропигален, т.е. подчинен е на Патриаршията. В България има още два такива манастира - Рилския и Бачковския манастир. Възможност за обяд.Породължаваме с Музей на занаятите в Троян, след което отпътуваме за Априлци. По желание пешеходна разходка до 34-метровия кръст. Началото на пътеката започва от центъра на град Априлци, преминава покрай вкопаната църква "Св. Петка Параскева", която е паметник на културата с национално значение и достига до 34-метровия метален кръст, даващ името на пътеката.
Отбиваме се и в Новоселският манастир "Св. Троица" е основан през 1830г. като семеен манастир и първите му обитателки са били 40 монахини от съседните села.Връщане в Русе – вечерта.

Цена: 55 лева


Цената включва:

  • Транспорт с  автобус/микробус
  • Представител от агенцията
  • Беседи в туристическите обекти


Цената не включва:

  • Задължителна застраховка 
  • ЛИЧНИ РАЗХОДИ
  • ВХОДНИ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕДопълнителна информация


Екскурзията се осъществява при мин. 14 човека

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 5 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, лична карта номер и валидност,тел. за връзка !
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта;  
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!! 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113