Пещера "Проходна"(Очите на Бога), Златен парк / Каменни къщи / Луковит, Плевен / Ист.музей и парк Кайлъка /

20/04/2024
1-ви ден

Тръгване от Русе в 6:00 часа от бензиностанция ОМВсрещу ЦЖП гара. Отпътуване към Пещера „Проходна”. Посещение на пещерата - Проходна е естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана - “окна”. Именно “окната” правят пещерата уникална. Разположени едно до друго, с еднаква бадемовидна форма, окната удивително приличат на огромни очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Господ”, а понякога и “Очите на Дявола”.   Продължаваме към"Златен парк" в Луковит ,който е истинска приказка, сътворена от природа и човешки ръце. На входа на "Златен парк" са поставени чудни фигури - каменна фея с красиви криле, приказна малка плаваща къщичка, пейки с причудливи форми. Къща с покрив от трева, като истински дом на хобити, изненадва посетителите.Обещаваме  приказни приключения, наслада за очите, въздух за дробовете и спокойствие, много спокойствие за душата.  След това се отправяме за Плевен, за да посетим Историческия музей  и разбира се парк Кайлъка . Уникалният парк „Кайлъка” се намира на юг от центъра на гр. Плевен. Обявен е за защитена местност . Разположен е на около 10 хил. дка в карстовата долина на река Тученица. Естественият каньон на реката е приютил богата и разнообразна флора и фауна, където се срещат уникални за България и Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в Червената книга на България. Там са живели праисторически животни и създания преди милиони години, а в повечето варовикови скални маси все още се забелязват фосили на древни водни организми. Паркът предлага великолепно съчетаващи се възможности за разходка, отдих и развлечения. Отвесните скали, високи над 40-50 метра, са прекрасни за практикуване на скално катерене. Има изкуствени езера и язовири, лодки и водни колела, басейни, хотели, развлекателни заведения, детски площадки, тенис кортове, зоопарк и уникален ресторант, изцяло изграден в пещера. В парка също се намират Летният театър на Плевен, както и единственият по рода си в България Музей на виното. Отпътуване за Русе и пристигане вечерта !


Цена: 49 лева


Цената включва:

  •  транспорт  с лицензиран  автобус/микробус

  • представител от агенцията


Цената не включва:

  • входни такси за обектите
  • застраховка за лица до 65 год. - 1 лв.
  • лични разходи
  • хранаДопълнителна информация


Важно : Записванията стават  в офиса на фирмата
срещу  депозит 50 % от стойността на тур.пакет !

Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт)  ЕГН на всеки турист и тел. за връзка
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!! 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113