СКОПИЕ - СТРУГА - ОХРИД – СВЕТИ НАУМ

Очаквайте скоро
1-ви ден
Отпътуване от гр. Русе в 04,00 ч с преминаване  през ГКПП Гюешево/Деве Баир и кратък престой в Скопие. Пристигане в Охрид – настаняване, вечеря и нощувка.

2-ри ден

Закуска. Пешеходна разходка в Стария град – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. След кратък отдих за обяд се отправяме към  село Калище за посещение на скалната църква “Св. Богородица” с женския манастир. Разглеждане на гр.Струга, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро. Връщаме се в  град Охрид. Македонска вечер -  Вечеря в ресторант Белведере на Охридското езеро с музика на живо. Нощувка.


3-ти ден

Закуска. Посещение на Билянините извори. Отпътуване за манастир “Свети Наум”. Посещение на църквата “Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и на Параклиса „Света Петка” със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка, почивка и обяд в парка около манастира. Свободно време за обяд и време за плаж. Връщаме се в  Охрид. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден

Закуска. Отпътуване за България /при възможност посещение на Осоговски манастир/ – пристигане в Русе късно вечерта.


Цена: 242 лева


Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски в хотел ** или семеен хотел/апартаменти в Охрид;
  • транспорт с лицензиран автобус;
  • туристическа програма в Охрид и Свети Наум; Разходки Скопие, Струга, Калище
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;


Цената не включва:

разходи от личен характер;  

  • настаняване в единична стая – няма
  • входни такси за посещаваните обекти: Скалната църква „Св. Богородица” – 2 лв.; Манастира „Св. Наум” – 2 лв.; Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.; Охрид - Крепостната стена – 1 лв.; и други /Важно – вх. Такси в Охрид могат да се заплащат в лева!/;
  • Македонска вечеря с музика на живо – 25 лв
  • Задължителна застраховка за лица до 70 год. – 8.00 лв.



Допълнителна информация


Необходими документи за резервация – 3 имена на кирилица и латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;  за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната  поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път.  За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 30 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10  дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса е по ред на записване. 

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113