ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ - ХАСКОВО- КЪРДЖАЛИЙСКИ МАНАСТИР- ЗЛАТОГРАД

Очаквайте скоро
1-ви ден

Тръгванеот Русе 06.00ч.-бензиностанция ОМВ срещу  ЖП гара Отпътуване към Хасково. Разглеждане на  най-високата статуя на Дева Мария с младенеца в света. Символът не е избран случайно. Божията Майка винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Уникалната статуя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент. Общата му височина е 32,8 м, а в основата му е изграден параклис. Цялата конструкция тежи 80 тона. Възможност за свободно време и обяд в центъра на Хасково. Отпътуване към Кърджали. Храмът „Св. Успение Богородично” се намира в квартал „Гледка” в град Кърджали. Светата обител включва църква и манастир. Църквата представлява трикорабна базилика, датираща от ХХ век, действащ храм, паметник на културата. Интересна е цветовата гама на стенописите - смесването между синьо и жълто е често използвано при изобразяването на християнски символи в Близкия изток.В църквата се съхранява частица от кръста на Христос, открита в реликвариум при разкопки на Перперикон през 2002 година.Влизайки през входната арка, прави впечатление семплата красота на комплекса. Сградата затваря в квадрат малък зелен двор, в който има аязмо и малко езеро. Продължаваме в посока Златоград – настаняване в Хотел . Свободно време. Нощувка


2-ри ден

Закуска.В Златоград  гледаме Възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години“ – златоградска магия от багри и звуци, традиции и занаяти, носии и фолклор. Ще се потопим във възрожденската атмосфера на отминалите времена на калдъръма в Етнографския комплекс. Възможност за обяд и Свободно време и посещение на забележителностите в Стария град. Връщаме се в Хотела. Нощувка.


3-ти ден

Закуска. Отпътуване към Перперикон - намира се в Източните Родопи, на 20 км североизточно от град Кърджали. Скалният град се извисява на скален връх с височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост, а край него тече река Перперешка. Удобната речна долина е създала условия за живот от дълбока древност. По тази причина тя е осеяна с десетки археологически обекти от различни епохи, чийто център е Перперикон. Продължаваме  към Русе, с кратък престой на Каменните гъби. Пристигане в Русе вечерта.


Цена: 195 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус,
  • пътни, магистрални и паркинг такси,
  • 2 нощувки  със закуски в хотел  /около  Златоград/,
  • екскурзоводско обслужване, беседи


Цената не включва:

  • Задължителна застраховка за лица до 70 год.- 3.00 лв./ човек / за целия период на тур.пакет,
  • обяди, вечери
  • входни такси за посещаваните обекти Перперикон – 6лв/2 лв
  • лични разходиДопълнителна информация


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася депозит 30% и се доплаща до 7 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, лична карта номер и валидност,тел. за връзка !
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта;  
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!! 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Минимален брой туристи - 14 човека
Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”

 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113