ЛОВЕЧ – ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА – ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 07:00 ч. -  бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара за Зоопарка в Ловеч. Той впечатлява своите посетители с това, че е втория по площ и по брой на животните в него. Създаден е още през 60 – те години на 20 век. Заема площ от 110 декара, намиращ се в естествена гора. Зоопарка е много добре поддържан, както алеите, тревните площи и клетките на животните, също така разполага и с детска площадка. В зоопарка в Ловеч ще видите 74 вида животни и общо около 420 представители, характерни за нашите ширини, както и такива от други континенти. Зоопарка е предпочитана дестинация за разходка, както на множество жители на града, така и на негови гости. От него има пряка пешеходна връзка с АИР Вароша, музей Васил Левски, паметник на Васил Левски, Черния паметник, Белия паметник, Алея на българо – руската дружба. Посетителите на зоопарка могат да видят различни видове птици, папагали, няколко вида маймуни, кафява мечка, европейски муфлон, елен лопатар, благороден елен, японски елен, енот, дългоносо мече, алпаки, двугърба камила, едногърба камила, ягуар, лъв, сибирски тигри. Много от животните в зоопарка тук са спасени от различни организации и са получили тежки контузии, след които е невъзможно да се върнат в дивата природа и получават втори шанс за живот тук в зоопарка в Ловеч. Следва разходка и свободно време с възможност за обяд в центъра на града, недалеч от моста на Кольо Фичето, старинния квартал Вароша с посещение на църквата "Света Богородица", Музея на Васил Левски и Етнографски музей . Продължаваме за село Деветаки. Пристигаме на моста над река Осъм на пътя за село Деветаки. Пешеходна разходка до уникалната и огромна Деветашка пещера, малко позната за българите, поради секретния обект, намирал се доскоро в нея.Отпътуване за Русе - пристигане  вечерта.


Цена: 44 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус / микробус
  • представител от фирмата


Цената не включва:

  • входни такси за Зоопарка: възрастни – 3 лева/Ученици, студенти и пенсионери – 2 лева / Деветашка пещера  - 3 лв за възрастен / 2 лв за учащи и пенсионери)
  • лични разходи
  • задължителна застраховка  - 1 лв. / човекДопълнителна информация


Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113