ТУРЦИЯ - ОДРИН

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И ШОПИНГ
Очаквайте скоро
1-ви ден

Тръгване от РУСЕ - 04:00 часа Първо ще посетим Музеят на здравето - огромен, много впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. През 2004 год. печели приз „Европейски музей на годината". Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Днес, музеят е интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Представител на музея ще ни посрещне в малка уютна зала с прожекция на филм за комплекса, на фона на изключително приятна успокояваща музика. Восъчни фигури по подобие на Мадам Тисо пресъздават историята на древната медицина... В сградата на медресето, се случват магически неща. Посещение на Одринската крепост. Фотопауза.
Отпътуваме всички заедно за българската църква Свети Георги, а след това за българската църква „Св. Св. Константин и Елена" - най-старата българска църква в Одрин, построена през 1869 г. с разрешението на местния паша и със средства на българската общност. (време за разглеждане – 30мин.) Възможност За пазаруване от складовете на едро /прахове, перилни препарати, баклави и други/.
Заедно с автобуса ще се отправим към най-посещаваната забележителност в града джамията на султан Селим II – шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами“ надминава по красота дори храмът „Света София“ в Истанбул. Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над 7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната... Безплатен вход (време за разглеждане – 30мин.)

Свободно време за обяд – ще опитаме турски дюнер или пък прочутият специалитет на гр. Одрин - таваджигер - запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта, свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите... разглеждаме базара към джамията и голямата пешеходна търговска улица с многобройните фонтани и магазинчета... Задължително опитваме и традиционната баклава, изпиваме едно силно турско кафе и преброяваме точно колко са фонтаните в центъра на града – ще се изненадате от броя им... Продължаваме към хотела. Настаняване в хотел „Сарай „ или подобен в Одрин. Нощувка.


2-ри ден

Закуска. Освобождаване на хотела и  шопинг. Няма да пропуснем и възможоността за шопинг разбира се... Свободно време за посещение на ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ  по централните улици на града, прочут с големите намаления на световно известни и турски марки . Отпътуване около 15,00 часа за Русе – пристигане късно вечерта.


Цена: 139 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус
  • представител от травел агенцията
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин


Цената не включва:

  • входни такси за Музей на здравето
  • лични разходи
  • обяд , вечеря 
  • мед.застраховка за лица до 69 год.  – 4.00 лв./човек / за двата  дни /Допълнителна информация


Цените на входните такси на музеите и други туристически обекти, фериботи, корабчета и др. атракции, които „Моник 1238” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност ! Минимален брой туристи  - 14 човека.                                                                             

Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

ПЪТУВАНЕТО ДО ТУРЦИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С ВАЛИДНА ЛИЧНА КАРТА ИЛИ ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113