Пътешествие в древността

Силистра - Русе – Древна Троя - Асос – Бергама – Одрин – Русе - Силистра

Очаквайте скоро
Автобусна програма: 5 дни / 3 нощувки  
 • Троя: Един от най-известните археологически обекти в света, арена на описаната от Омир в  Илияда  Троянска война. Обектът е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО
 • Асос: Един от големите антични градове в Троада, разположен в непосредствена близост до морския бряг, и в миналото е бил едно от най-големите пристанища в района. Градът е посещаван от личности като Св. Павел и Александър Македонски, а Аристотел е имал там школа по философия.
1-ви ден
Отпътуване от Силистра в 20.00 часа, от Русе в 22.00 часа по маршрут: Сливен – Хасково – Свиленград – Чанаккале.

2-ри ден

Пристигане в гр. Гелиболу около 8.00 ч. сутринта. Посещение на дервишката школа Мевлевихане. Фото пауза на крепостта Килитбахир, разположена на брега на морето, на най-тясното място на Дарденелите. Панорамна обиколка на полуостров Галиполи, който през 1915 г. за осем месеца става арена на едни от най-кръвопролитните сражения през Първата Световна Война. По време на обиколката се посещават мемориалите, посветени на загиналите, музей на битката за Дарданелите, окопите, от които са се водили сраженията.  Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в Чанаккале. При възможност, настаняване в хотел в центъра на града. Свободно време за почивка. След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на троянския кон, дарена на жителите на града от създателите на холивудската продукция „Троя”. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на школата по философия, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и плаж в кристално чистите води на Егейско море. Отпътуване за Айвалък. Настаняване. Вечеря Свободно време. Нощувка

4-ти ден
Закуска. Отпътуване. Фото пауза на чаша турски чай на панорамата „Стъпката на Дявола” край Айвалък. Разглеждане на древногръцкия Пергамон (днес Бергама) и храма на изцелението Асклепион - най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий (срещу допълнително заплащане входна такса и лифт). Връщане в Айвалък. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Преминаване на Дарданелите при Килитбахир. Отпътуване за България. Шопинг в Одрин. Пристигане в Русе, Силистра късно вечерта.


Цена: 425 лева


Цената включва:

Транспорт с туристически автобус;

 • Фериботни такси, пътни такси;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Чанаккале;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Айвалък;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗК Лев Инс с лимит на отговорност 5000 евро за лица до 69 год.;
 • Водач от агенцията.


Цената не включва:

 • Входни такси на посещаваните обекти: Троя (60 TL), Асос ( 10 TL) Пергамон (55 TL), Асклепион (30 TL) Ползването на лифт до Акропола в Бергама (20 ТL)
 • Входни такси за обекти и музеи посещавани по желание
 • За туристи от 69 до 79 год. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 15 лв.
 • За туристи от 80 до 85 год. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 20 лв.
 • Горивни такси, начисляват се 10 дни преди отпътуване
 • Разходи от личен характерДопълнителна информация


Доплащане: Задължително доплащане за застраховка за лица на възраст над 69 г. в размер на 8 лв.;

 • Единична стая + 80 лв.

Отстъпки: Дете до 12 год. настанено с двама възрастни в двойна стая на допълнително легло -30лв.

Полезна информация:

 • Троя: Един от най-известните археологически обекти в света, арена на описаната от Омир в  Илияда  Троянска война. Обектът е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО
 • Асос: Един от големите антични градове в Троада, разположен в непосредствена близост до морския бряг, и в миналото е бил едно от най-големите пристанища в района. Градът е посещаван от личности като Св. Павел и Александър Македонски, а Аристотел е имал там школа по философия.
 • Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. Деца под 18 годишна възраст пътуващи с единия родител е необходимо да представят нотариално заверено пълномощно за съгласието от не пътуващия с групата родител

Общи условия:  Минимален брой туристи: 45 души;

 • Депозит: 50% от пакетната цена; Доплащане: до 14 дни преди датата на отпътуване;Необходими документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца;Цените на входните такси на посещаваните обекти са към момента на изготвяне на програмата и може да имат промяна.

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113