ГЪРЦИЯ - ТАСОС- мини почивка на зеленият остров

Очаквайте скоро
5 дни / 4 нощ.

Тръгване от Русе
1-ви ден

Русе – Търговище – Ямбол – Керамоти – о-в Тасос (650 км)

Отпътуване в 5.00 ч. от Русе - ЖП гара, в 6.30 ч. от Търговище - Автогара, в 8.45 ч. от Ямбол – Минерална баня по маршрут ГКПП Капитан Петко - Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите изумрудени острови на Гърция - Тасос. Пристигане късния следобед. Настаняване. Свободно време. Възможност за доплащане на вечеря.Нощувка.


2-ри ден

Тасос (110 км)

Закуска.Свободно време за почивка или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане): Панорамна обиколка на остров Тасос. Ще посетим женския манастир „Св. Архангел Михаил“, който според легендата е основан от монаха Лука. Легендата разказва, че в съня му се явява архангел, който се ударя в скалата, на която е разположен днес манастира, и от там потича лековита вода. Така на това място се съгражда манастира, който е една от най-интересните забележителности на острова. Намира се до малкото рибарско селище Алики, което е скътано между два залива, единият, от които носи романтичното име Залива на русалките. Продължаваме с пешеходна разходка из столицата Лименас. Разположен в подножието на няколко хълма, градът предлага на своите посетители да видят руините от древния площад – агора, светилищата на Зевс, Артемида и Дионис, малкия амфитеатър. В старата част на столицата уличките са малки и тесни, с характерна атмосфера и дух, които ще ви очароват. Обиколката ще завърши при работилницата и магазин за златна и сребърна бижутерия „Ирис”.

Връщане в хотела. Възможност за доплащане на вечеря.Нощувка.


3-ти ден

Тасос (50 км)

Закуска.Свободно време или възможност да съберете още впечатления от Вашата почивка на Тасос – екскурзия из старата столица Панагия (срещу допълнително заплащане). Малките улички на стария град ще ни отведат стотици години назад сред белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони. Ще видим църквата „Панагия“, в която се съхраняват стари икони и монети и личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце от времето на Кръстоносните походи.Ще посетим и рафинерия на потомствени производители на зехтин, където ще разгледаме старите начини на производство на зехтин и ще имаме възможност да си купим от известните с качеството и вкуса си студено пресован зехтин и местни маслини .Връщане в хотела. Възможност за доплащане на вечеря.Вечерта може да продължи по Ваше желание с посещение на традиционна гръцка таверна. Очаква Ви невероятна вечер с изпълнения на живо на гръцки певци, танци и много... счупени чинии! Нощувка.


4-ти ден

Тасос Закуска.Свободно време за почивка или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане):

Вечерна обзорна обиколка с кораб на о-в Тасос - Сънсет круиз, предоставяща уникална възможност за един различен поглед към острова и неговите забележителности. Незабравимо преживяване с продължителност 2.30 часа, в които са планирани 2 спирки за плуване и включена чаша вино или освежаваща напитка, придружена с плодова салата, сервирана на бюфет. Ще имате възможност и да се насладите на невероятния морски залез. Времетраене: от 18:30 до 21:00 ч. (часът на отплаване може да се промени в зависимост от часа на началото на залеза). Възможност за доплащане на вечеря.Нощувка.


5-ти ден

о.Тасос – Ямбол – Търговище - Русе (650 км)

Закуска.Отпътуване с ферибот за Керамоти. Следва посещение на Кавала. Пешеходна разходка в града: Пристанището, Акведукта, построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г., църквата „Св. Богородица“, родната къща на Али паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 в., Турската крепост от 16 в., станала символ на града. Свободно време.

Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта.


Цена: 385 лева
цената е на човек в двойна стая


Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни превози;

 • 4 нощувки със закуски в хотел Natassa 3*, остров Тасос (или подобен);
 • Пътни и магистрални такси;
 • Фериботни такси и билети;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗК Лев Инс с лимит на отговорност 5000 евро за лица до 69 год.;
 • Пешеходна разходка в Кавала;
 • Представител на туроператора по време на пътуването и престоя.


Цената не включва:

Допълнителни екскурзии срещу допълнително доплащане;

 • Входни такси за посещаваните обекти извън програмата;
 • За туристи от 69 до 79 год. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 15 лв.;
 • За туристи от 80 до 85 год. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 18 лв.;
 • Горивни такси, начисляват се 10 дни преди отпътуване;
 • Разходи от личен характер.Допълнителна информация


Допълнителни услуги:

 • 4 вечери в ресторанта на хотела - (2 г. - 11 г.) - 60 лв. // (12г. - 99 г.) 85 лв.
 • Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос - посещение на манастира "Свети Архангел Михаил" и столицата Лименас (при минимум 20 участници); 35 лв.
 • Екскурзия из старата столицата Панагия (минимум 20 участници); 20 лв.
 • Обзорна обиколка с кораб на о-в Тасос - Сънсет круиз; 50 лв.
 • Вечеря в таверна с гръцка програма; 60 лв.

 

Настанявания:

 • Допълнително легло в двойна стая - (2 г. - 11 г.) -54 лв.
 • Допълнително легло в двойна стая - (12 г. - 99 г.) -34 лв.
 • Единична стая +201 лв.

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113