ТЕТЕВЕН – РИБАРИЦА – СЕВЛИЕВО

13-14/07/2024
2 дни / 1 нощ.
1-ви ден

Отпътуване от Русе в 7:00ч.от бенз. ОМВ срещу ж.п.гара.Посещение на пещера Съева дупка. Продължаваме към град Тетевен – Зеленият град на България .На влизане в Тетевен ще ни посрещне надпис на града, паметник на Петко Милев – един от учредителите на Тетевенския частен революционен комитет и шума на реката. Като продължим напред ще стигнем до центъра . Посещение на Тетевенски манастир Свети Пророк Илия.В полите на Тетевенския Балкан се намира и курортното селище Рибарица, запазило българския възрожденски дух и традициите на народните обичаи, предлагащо почивка сред природата, тишина и спокойствие.  Свободно време за обяд – ако  искате може да пробвате местен специалитет или тетевенска саламура (представлява студена супа) или кротмач – разядка. След това ще посетим  Местност Костина – лобното място на Георги Бенковски, Кървавото кладенче - има и изградено дървено мостче, подобно на онова, по което минали смелите българи. Продължаваме към хотела в района на Рибарица, настаняване и свободно време за вечеря. Нощувка.


2-ри ден

Закуска и отпътуване към Троян за да посетим Троянският манастир и след като го разгледаме продължаваме за Севлиево. Разглеждаме Средновековен град и крепост Хоталич.Средновековен град и крепост Хоталич е сред най-добре проучените и поддържани средновековни градове в България. Разкопките в района започват през 1979 година и продължават и до сега. През 1994 година обектът е обявен за паметник на културата с национално значение. През периода 2012-2014 обектът се доразвива с помощта на европейско финансиране, за да добие днешния си облик. Това забележително място истински ще ви заплени със своята мащабност – обектът заема доста обширна площ и има какво да се види, много добрата реставрация, запазваща духа на времето, и страхотната гледка към дебрите на Балкана. Добро впечатление ще ви направи и уредеността на обекта.Изграждането на Ранновизантийската крепост започва около V век, а след Х век около нея се оформя голям средновековен български град. Той е обграден със здрави крепостни стени, има 4 квартала, над 90 жилищни сгради, работилници и 3 църкви. На върха на хълма е разположена цитаделата – с впечатляващо здрави крепостни стени с 5 порти, отбранителна кула, мощни фортификационни съоръжения и „болярска” църква. Отпътуване за Русе и пристигане  вечерта .

 


Цена: 138 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус / микробус
  • беседи
  • представител на  агенцията
  • 1 нощувка и  закуска в района на с.РИБАРИЦА


Цената не включва:

  • входни такси за обектите 
  • лични разходи
  • задължителна застраховка - 2,00 лв./човекДопълнителна информация


ЕКСКУРЗИЯТА  СЕ  ОСЪЩЕСТВЯВА  ПРИ МИН. 14 ТУРИСТА
ЗАПИСВАНИЯ САМО СРЕЩУ ДЕПОЗИТ 30% ОТ СУМАТА НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113