Плитвички Езера –Загреб - Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма

19-23/06/2024, 17-21/07/2024, 21-25/08/2024, 18-22/09/2024, 16-20/10/2024
За всички дати е възможно тръгване от Русе при минимум 14 туристи !
Потвърждава се минимум 5 дни преди датата на отпътуване !
5 дни / 3 нощувки
1-ви ден

Отпътуване от  Русе – бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара в 14:30 ч.

Велико Търново от Автогара Юг 16:30ч.Отпътуване от София от пл. Александър Невски около  20:30ч. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р. Сърбия.Нощен преход.


2-ри ден

Загреб Пристигане в Загреб около обяд.* По-желание обзорна обиколка на Хърватската столица с местен екскурзовод. Загреб е град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.


3-ти ден
Замъка Предяма – Пещерата Постойна яма – Загреб. Закуска. *По желание и срещу доплащане природния феномен пещерата “Постойна яма”. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Преходът в Пещерата се извършва посредством електрическо влакче . Атрактивното осветление допълнително засилва усещането за пътешествие към центъра на земята, което ни води милиони години назад.Всички видове пещерни образувания могат да бъдат видени по цялото протежение на пещерата. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска спираловидно надолу. Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), наричан още човешка рибка, заради почти розовия си цвят, близък до цвета на човешката кожа. Той е най-голямото пещерно земноводно. В огромна пропаст буйно се носи река Пивка, която всъщност е кръстена на създателят на пещерата. Продължаваме към замъка Предяма. Замъкът Предяма с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна .В продължение на стотици години замъкът сякаш е кацнал гордо на скала, и се извисява на височина от сто метра. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост, в която никой да не може да проникне. Замъкът е построен през 1583 година от семейство Кобензл.Зад замъка се намира старинна пещера. Символът му е непокорният рицар Еразъм от Предяма. След Втората Световна война замъкът е бил национализиран и днес се използва като музей, представящ начина на живот на средновековните аристократи. В замъка могат да се видят стаите, в които са живеели собствениците му, както и стаите на прислугата, а също така старинният параклис и затворът на замъка. В него има колекция от старинни оръжия и ценни картини от различни исторически периоди.Отправяме се към град Любляна.Кратка разходка из очарователната столица на Словения – един красив, миниатюрен град разположен от двете страни на реката Любляница – Тройният мост, паметника на поета Прешерн, загледан завинаги в прозореца на своята неосъществена любов.... Кога ще излетят крилатите змейове пазители на едноименния мост? Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата. Отпътуване за Загреб . Нощувка.

4-ти ден

Загреб – Плитвички езера Закуска. Около 09:00ч. отпътуване за „- Плитвички Езера“ . Пристигане на територията на Парка .  Национален Парк „ Плитвички Езера „ е  най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. един от най - красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. “.  Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно и също така благодарение на своята красота. Цялата каскада се обхожда за около 5-6 часа – с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи. Има и съкратени варианти за 2 часа. Горе-долу по средата на обхода на брега на голямото езеро Козяк има място за отмора и почивка – сенчести поляни, димящи скари, напитки. В началната точка на маршрута също има заведения и място за отмора и релаксация. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче , както и парка може да се разгледа пешеходно. Препоръчват се удобни ниски обувки . Следобяд отпътуване за хотела. Свободно време за почивка и разходка.Нощувка.


5-ти ден

Загреб– България .Закуска. Около 08:30ч. отпътуване за България.Пристигане в София вечерта. В Русе на следващия ден.


Цена: 510 лева

От  ВЕЛИКО ТЪРНОВО  - 470 лв.Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози  

3 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб

Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” за лица до 65г.

пътни, гранични такси, чек пойнт където има ;

Екскурзия до Плитвички езера / без включена входна такса /

Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя 


Цената не включва:

входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;

доплащане за единична стая –170 лв в зависимост от датата за целия период ;

доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина за лица от 65г. – 70 г. – 10лв / от  70-85 год. – 14.00 лв.; лица 86 и повече години не се застраховат;

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);Допълнителна информация


ОРИЕНТИРОВЪЧНИ Цени за Плитвички езера ЗА 2024Г.

Възрастни –50лв /Деца от 07г.-18г.- 25 лв / Деца под 7г. –безплатно / за дати през Април, Май и Октомври  /  ЗА  Дати от 01.06 до 30.09.2022 - цена възрастен 68 лв / студенти 54 лв/ деца 7-18 год.- 34 лв/ деца под 7 год.  -  заявява се и се заплаща от България.

Градска такса 2 евро на ден на човек / доплаща се от България /

Екскурзия до Любляна, замъка Предяма и пещерата Постойна яма – 15 евро /29 лв / осъществява се при мин. 25 желаещи / - Заявява се и се заплаща в офиса!

Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро / 20 лв / /заявява се и се заплаща предварително от България- /осъществява се при мин 20 желаещи/

Входни такси и билети за замъка Предяма – 13.8 евро / студенти 16-25год. –11 евро / Деца 6-15год.-8.30 евро / деца до 5 год. – 1 евро

 пещерата Постойна – 25.8 евро / студенти 16-25год. – 20.6 евро / Деца 6-15год.-15.5 евро / деца до 5 год. – 1 евро

Комбиниран билет за пещерата Постойна и замъка Предяма – 35.7 евро възрастни/деца 6-15год. - 21.4 евро / Студенти 16-25 год.- 28.6 евро / деца до 5 год. –2 евро 

Валути по програмата – евро

Забележка: Oтпътуванията от Русе се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Велико Търново.
Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването
!
Всички от Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат преди отпътуване в офиса на агенцията,поради налагането на предварителни резервации за обектите и организацията им.
Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР И СА актуални към момента на публикуване на офертата и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.Възможна е промяна в последователността на мероприятията в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти и възможността на месните екскурзоводи .Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да отпадат обекти.Настаняването в хотелите обикновено се осъществява около 14 ч. освен ако изрично не е упоменато , че имат възможност за по ранно настаняване на групите.Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността, датата , която е сключен договорът на записване.Екскурзията е натоварена с оглед на възможността да се посетят повече обекти и да се използва максимално времето през деня за забележителностите !!!

Не се препоръчва за трудноподвижни хора!!

Mинимален брой участници: 40 туриста / за да се осъществи тръгване от Русе са необходими минимум 14 туриста !

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113