Боженци – Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро - Трявна - Соколски манастир – Етъра

23-24/03/2024
1-ви ден
Тръгване от Русе 06:00 – бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване за Боженци. Отпътуване за Трявна с преминаване през Дряновски манастир и посещение на пещера Бачо Киро – свободно време. Пристигане в Трявна и настаняване в хотел 2/3* или семеен. В Трявна има много забележителности. Градът е запазил много от своите своите възрожденски къщи, които придават особена атмосфера. Старата част на Трявна е обявена за архитектурен резерват, в който има много паметници на културата. Забележителен пример за това са архитектурните ансабмли на площад Дядо Никола, на ул. П.Р.Славейков, ул. Петър Богданов, Даскаловата къща, къщата на Ангел Кънчев, Славейковата къща, къщата музей на дядо Добри, Попангеловата къща, прочутата църква "Св. Архангел Михаил", Школото и др.Туристите с могат да видят часовниковата кула на площад Дядо Никола, моста , картинна галерия “Тотьо Гъбенски” в старинната Калинчева къща, където могат да се видят 500 картини, дарени от колекционера Гъбенски. Има и постоянна изложба-дарение от скулптора Иван Колев.Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време и разходка из старата чаршия на града с разглеждане значими обекти на градчето.По обяд отпътуване за Соколски манастир и Етъра. Пристигане в Русе късно вечерта.

Цена: 138 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус / микробус
  • представител на фирмата
  • 1 нощувка със закуска


Цената не включва:

  • входни такси и беседите в туристическите обекти
  • лични разходи , храна
  • задължителна застраховкаДопълнителна информация
Минимален брой туристи - 24 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 5 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена(по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист ,тел.номер за връзка !

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“ 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113