ХАСКОВО - КЪРДЖАЛИЙСКИ МАНАСТИР -ТАТУЛ - ЗЛАТОГРАД - ПЕРПЕРИКОН

26-28/04/2024, 10-12/05/2024

3 дни / 2 нощ.

1-ви ден
Тръгванеот Русе 06.00ч.-бензиностанция ОМВ срещу  ЖП гара Отпътуване към Хасково .Разглеждане на забележителности.Свободно време и отпътуване към Кърджалийски манастир.Продължаваме към Татул.Посещение на Светилището което представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Датиран е от края на V и началото на ІV хил. пр.Хр. За това свидетелстват намерените глинени съдове в региона.Свободно време. Отправяне към гр.Златоград. Свободно време. Нощувка

2-ри ден
Свободно време в града и посещение на забележителностите в Стария град. Отпътуване към Златоград. Свободно време за разходки в града. Нощувка.

3-ти ден
Отпътуване към Перперикон - намира се в Източните Родопи, на 20 км североизточно от град Кърджали. Скалният град се извисява на скален връх с височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост, а край него тече река Перперешка. Удобната речна долина е създала условия за живот от дълбока древност. По тази причина тя е осеяна с десетки археологически обекти от различни епохи, чийто център е Перперикон. Отпътуване към Русе. Пристигане вечерта.

Цена: 297 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус,
  • 2 нощувки  със закуски в къща за гости / семеен хотел в Златоград,
  • екскурзоводско обслужване,
  • беседи


Цената не включва:

  • Задължителна застраховка
  • обяди, вечери,входни такси за посещаваните обекти:
  • Александровска гробница - за ученици, студенти и пенсионери - 2 лв. ; за всички останали - 4 лв;
  • Татул - възрастни – 3 лв. учащи и пенсионери-1лв.
  • Перперикон - възрастни – 6 лв. учащи и пенсионери – 2 лвДопълнителна информация


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист !

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“  със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113