Самоков - Цари Мали Град - Посещение на ферма за щрауси - Боровец - Царска Бистрица

Очаквайте скоро
1-ви ден
Отпътуване 06:00ч от Русе, бензиностанция ОМВ срещу ЦЖП гара в посока Самоков. Възможност за посещение на ферма за щрауси, където се отглеждат „ черни африкански щрауси”,наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Фермата разполага с ресторатче, в което могат да се консумират щраусови омлети и несравнимия щраусов стек-пържола. Настаняване в хотела.Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Самоков – историческия музей, картинната галерия „Проф. Васил Захариев“ и Байрекли джамия. Историческият музей е  включен  в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 79 място. Тук могат да се видят материали и документи, свързани с железодобиването, шевици, тъкани и бродерия, монетни колекции и старопечатни книги от Самоковска област. Разходка в Боровец . По желание посещение на резиденцията "Царска Бистрица" - бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Построен е между 1898 и 1914г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Посещава се само парка, конюшната/ превърната в художествена галерия/ и електоцентралата, която снабдява двореца с електричество. И до днес тя функционира в оригиналния си вид. Произведена е през 1912 година с части на Сименс. Прибиране в хотела. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Посещение на Античната римска крепост Цари Мали Град - уникална по своята същност римска крепост в България, която е единствената с ров и вал. Тук туристите могат да видят експозиция от римски военни доспехи и стенобитни оръдия, както и други възстановени оригинални артефакти като подкови, звънци, нашийници, реконструкции на ежедневното облекло на местното население, реконструкция на вертикален тъкачен стан, множество накити и копчета. Посетителите на Цари Мали Град могат да се запознаят и със занаята монетосечене. Монетите са най-многобройните находки от крепостта, а една от най-впечатляващите е бронзова монета-минима на инператрица Гала Плацидия. Част от комплекса е и изцяло реставрираната средновековна църква "Св. Петка". Отпътуване обратно за Русе. Пристигане вечерта.

Цена: 209 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус/микробус /според броя записани туристи/;
  • 2 нощувки със закуски в района на Самоков в хотел 2/3*;
  • медицинска застраховка за лица до 69 г.;
  • беседи в музеите, където се предлагат такива.


Цената не включва:

  • входни такси за посещаваните обекти: резиденцията „Царска Бистрица“  
  • лични разходи;
  • храна.

·Допълнителна информация


Екскурзията се осъществява при минимум 14 човека

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася депозит 30% и се доплаща до 7 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена  (по лична карта или паспорт)
ЕГН на всеки турист и тел.за връзка !

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства !
При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113