АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА - УЗУНДЖОВО - ВИЛА АРМИРА - МЕЗЕК

15-16/08/2020
1-ви ден
Отпътуване от Русе в 6:00 часа. Пристигане в с. Александрово - песещение на Александровска гробница. Отпътуване за с. Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България - църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса и за първи път е резбована Глаголичната молитва. Свободно време в обителта. Пристигане в района на Ивайловград. Посещение на античната вила "Армира" изградена през втората половина на I век. Това е най-пищно украсеният частен дом от римската епоха, разкрит в българските земи. Цялата сграда е композирана около басейн. Вилата е отоплявана с подово отопление и богато украсена с мрамор и уникални мозайки, част от които са запазени в автентичния си вид и до днес. Свободно време и нощувка в района на Ивайловград.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Мезек. Посещение на Крепост Мезек - Тя е най- запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Крепостта е имала функции на гранична стражева крепост. Охранявала е територии между реките Марица и Арда. Намира се в покрайнините на село Мезек, на 6км югозападно от Свиленград и само на 1км от гръцката граница. Някои историци смятат, че това е известната от писмените източници крепост Неутзикон, а други учени са на мнение, че на това място се е намирала крепостта Версиникия, край която през 813г. хан Крум разгромява византийските войски и завладява Тракия. Посещение на Гробница Мезек /Гробницата в село Мезек е една от най-представителните тракийски царски гробници по нашите земи. Тя е била използвана първо като гробница, а впоследствие и като храм. При възможност - посещение на частна винарска изба "Мезек". Запознаване с процеса на винопроизводството и дегустация на вина. Отпътуване за гр.Русе след обяд. Пристигане в гр.Русе вечерта.

Цена: 119 лева


Цената включва:

  • 1 нощувка със закуска в хотел в района на Ивайловград 2*/3*
  • трансрпорт с автобус/ микробус/ в зависимост от броя на туристите/
  • екскурзоводско обслужване
  • беседи в обектите


Цената не включва:

  • входни такси за посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • задължителна застраховка до 80 год. - 2.00 лв. / за целия период на тур.пакетДопълнителна информация
Минимален брой туристи - 40 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист !

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5  дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“  със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113