ТРОЯНСКИ МАНАСТИР - СОПОТ - КАРЛОВО - КАЛОФЕР - ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС "ДАМАСЦЕНА" - ФЕРМА ЗА ЩРАУСИ - ШИПЧЕНСКИ МАНАСТИР

Очаквайте скоро
1-ви ден
Тръгване от Русе 6:00 часа - бензиностанция ОМВ срещу ЦЖП гара. Отпътуване към Троянски манастир - разглеждане на манастира. Църквата е кръстокуполна, масивна, строена от камък, с пояси от два реда тухли. Интериорът и екстериорът на църквата са изписани с фрески от Захари Зограф от Самоковската школа. Стенописите в църквата са една богата галерия на изкуството на Захари Зограф (1810г. - 1853г.), връх в неговото творчество. Свободно време. По обяд отпътуване към гр. Троян - свободно времев центъра на града и възможност за обяд. Отправяне към гр. Сопот с престой в Къща-музей "Иван Вазов" и Сопотски манастир "Въведение Богородично". Отпътуване за гр. Карлово с престой в Къща-музей "Васил Левски". Къщата е възстановена благодарение на родолюбиви българи. Къщата, в която е живял Васил Левски е опоражена през Освободителната война и само каменното стълбище към зимника и скривалещето са останали непокътнати. Стоена е през 18 век от Кунчо Иванов (дядото на Васил Левски) и през 1933 година е възстановена по проект на архитекта Димитър Иванов. Свободно време. Нощувка в района на Карлово/Калофер.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване към гр. Калофер с престой в Национален музей "Христо Ботев" и Девически манастир "Въведение Богородично". По обяд отправяне към Етнографски комплекс "Дамасцена" - Намира се в казанлъшкото с. Скобелево и е част от дестилерия "Дамасцена". Собствениците на фирмата за производство на розово масло са изградили старинна дестилерия, наречена "гюлапана", която е направена така, както са се правели инсталациите за получаване на розово масло в Розовата долина още преди повече от 340 год. Посетителите на комплекса могат да наблюдават демонстрация на процеса на розоварене през целия сезон и да усетят духа на старата традиция. Свободно време и възможност за обяд. Отпътуване към Ферма за щрауси - разглеждане. Отпътуване към Русе с престой на Шипченския манастир. Пристигане в Русе вечерта.

Цена: 99 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус
  • Екскурзоводско обслужване
  • Беседи в туристическите обекти
  • 1 нощувка със закуска в района на Карлово/Калофер


Цената не включва:

  • Входни такси: Къща-музей "Иван Вазов"-2лв.; Къща-музей "Васил Левски":възрастни-2лв./ученици-1лв.; Национален музей "Христо Ботев":възрастни-2лв./ученици-1лв.; Етнографски комплекс "Дамасцена":възрастни-12лв./ученици-6лв.; Ферма за щрауси-2лв.
  • Разходи от личен характер
  • застраховкаДопълнителна информация
Минимален брой туристи - 24 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 5 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена (по лична карта или паспорт)  ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност и тел.номер за връзка

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113