ОРЕШАК – ТРОЯНСКИ МАНАСТИР – ТРОЯН

Очаквайте скоро
1-ви ден
Тръгване от Русе 6:00 часа – бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване за село Орешак - пристигане и разглеждане на селото. По желание посещение на Националното изложение на художествените занаяти и изкуства. Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак е единственото в страната, в чийто изложбени зали са показани уникални предмети на народните художествени занаяти, изработени от изтъкнати майстори от всички етнографски райони на България. Тук повече от 40 години традиция и модерно изкуство вървят ръка за ръка. Отпътуване за Троянски манастир - разглеждане на манастирския комплекс. Троянският манастир като манастирски комплекс е трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Църквата е кръстокуполна, масивна, строена от камък, с пояси от два реда тухли. Интериорът и екстериорът на църквата са изписани с фрески от Захари Зограф от Самоковската школа. Стенописите в църквата са една богата галерия на изкуството на Захари Зограф , връх в неговото творчество. Иконостасът, разположен в наоса на църквата и е образец на Тревненската резбарска школа. По обяд отпътуване към Троян - пешеходна разходка. Разглеждане на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства, църквата "Св. Параскева", грънчарската работилница на Николай Йовков. Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства се помещава в първата сграда от Следосвобождението в град Троян от 1881 година. В музея  са показани дървообработващите и металообработващите занаяти, на тъкачеството, резбата и иконописта. Троянската битова керамика е едно от най-интересните неща в музея. Експонираната автентична грънчарска работилница проследява производството на глинени съдове в рамките на няколко столетия. В 11 помещения се съхраняват фондовете: "Керамика", "Народни художествени тъкани и облекла", "Изобразително и приложно изкуство", "Художествено дървообработване", "Градска къща". Грънчарската работилница на Николай Йовков е своеобразен музей, в който са събирани оригиналните колекции на четири поколения. Свободно време в центъра на града и възможност за обяд. Отпътуване към Русе. Пристигане вечерта.

Цена: 49 лева


Цената включва:

  • Транспорт с  автобус/микробус
  • Представител от агенцията
  • Беседи в туристическите обекти


Цената не включва:

  • Входни такси: Музей на народните и художествени занаяти в с. Орешак: възрастни-2лв./ученици-1лв.;
  • Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства в гр. Троян: възрастни-4лв./ученици-2лв.
  • Разходи от личен характер
  • мед.застраховка  до  70 год. - 1.00 лв.Допълнителна информация
Минимален брой туристи - 40 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена  (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“  със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113