РУСКА ЦЪРКВА - ШИПЧЕНСКИ М-Р - ДАМАСЦЕНА - ФЕРМА ЗА ЩРАУСИ

27/07/2024
1-ви ден

Отпътуване от гр.Русе в 06,00 часа,бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара . Хиляди пъти сте минавали по така наречения Подбалкански път и вероятно всеки път в далечината сте съзирали златните куполи на един православен храм. Е, този път решихме да стигнем до него.Шипченски манастир в град Шипка, община Казанлък. Църквата е обявена за храм-паметник и паметник на културата от национално значение. Тя е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз .Отпътуване за  с. Скобелево, където се намира Етнографски музей "Дамасцена" - разположен в сърцето на Розовата долина, между гр. Казанлък и гр. Павел баня, откъдето се откриват неповторими гледки едновременно към Стара планина и Средна гора, както и непосредствената му близост до голяма собствена розова градина, засята с маслодайни рози.Посещение на комплекса.Това е място, където може да  научите повече за производството на етерични масла: от съвременните технологии за извличане, до традиционните методи използвани преди 350 години. Заедно с това всеки посетител може да тества различни видове етерични масла и да научи повече за тяхното приложение.След обиколката ще се насладите на благоуханието на розите в градината на комплекса и ще опитате традиционната гюлова ракия (ракия от рози), сладко и мед от рози.След това ще посетим и малката семейна ферма за щрауси и био продукти с кафе-бар и магазинче за био и локални продукти,където можете да опитате вкусен крем карамел, богат асортимент от био сладка и сокчета. Отпътуване за гр.Русе.Пристигане вечерта. 


Цена: 49 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус /автобус;
  • представител от агенцията;


Цената не включва:

  • задължителна застраховка за лица до 70 год. - 1.00 лв./човек
  • входна такса: Етнографски комплекс „Дамасцена”: възрастни-6лв.; Ферма за щрауси „Четири сезона”: - 2лв.
  • лични разходи
  • хранаДопълнителна информация


Минимален брой туристи – 15 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резерваяция – 3 имена  (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Важно : Записванията стават  в офиса на фирмата
срещу  депозит 50 % от стойността на тур.пакет !

Цените на входните такси на музеите и други туристически обекти, фериботи, корабчета и др. атракции,
които „Моник 1238” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност !

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“ 

 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113