Етнографски комплекс „Дамасцена” – Ферма за щрауси „Четири сезона”

19/09/2020
1-ви ден
Тръгване от Русе 6:00 часа – бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване към Етнографски комплекс „Дамасцена” - Намира се в казанлъшкото с.Скобелево и е част от дестилерия „Дамасцена”. Собствениците на фирмата за производство на розово масло са изградили старинна дестилерия, наречена „гюлапана”, която  е направена така, както са се правели инсталациите за получаване на розово масло в Розовата долина  още преди повече от 340 год. Посетителите на комплекса могат да наблюдават демонстрация на процеса на розоварене през целия сезон и да усетят духа на старата традиция. Свободно време и възможност за обяд.Отправяне към Ферма за щрауси „Четири сезона” - Ранчото е основано през 2001г. Климатът и мястото в село Скобелево са подходящи за отглеждане на щрауси. Районът е екологичен, няма промишленост, в близост е до Стара планина. През ранчото минава река Габровница и се намира далеч от шумни пътни артерии. То носи името "Четири сезона", защото щраусът тук се чувства много добре и през четирите сезона на годината. Той понася еднакво добре температури от -40°С до +50°С. Отпътуване към Русе – пристигане вечерта.

Цена: 45 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус /автобус;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • представител от травел агенцията;


Цената не включва:

  • задължителна застраховка за лица до 80 год. - 1.00 лв./човек
  • входна такса: Етнографски комплекс „Дамасцена”: възрастни-6лв.; Ферма за щрауси „Четири сезона”: - 2лв.
  • лични разходи
  • хранаДопълнителна информация


Минимален брой туристи – 30 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резерваяция – 3 имена  (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“  със ЗАД"АРМЕЕЦ"АД

 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113