Букурещ /Къща на фамилия Чаушеску/ - солна мина Униреа в Слъник, Синая, ловен музей Посада

Очаквайте скоро
1-ви ден

Тръгване от Русе в 07:00 часа от бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара. Пристигане около 09.00 ч.в Букурещ - град на контрастите, известен още като "Малкия Париж". Панорамна автобусна обиколка на града: Триумфалната арка, Музей на селото (отвън).; сградата на Атинеума, Народния театър, Университета, площада на Революцията, църквата Крецулеску , Кралския дворец /отвън/ и други. В 10.00 часа организирано посещение на Дворец на пролетта – Къщата на фамилия Чаушеску. Около 11.30 часа -  разглеждане на Патриаршеската църква с мощите на св. Димитър Басарбовски и разходка в стария град на Букурещ. Свободно време. Около 13:30ч. отпътуване за град Слъник, разположен на 100км от Букурещ, където се намира една от най-големите солни мини в Европа открита за туристи през 1970г. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Старата солна мина е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания.Слиза се на 208 м. дълбочина с бус. Температурата в мината е постоянна 12 °C. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян.Отпътуване за Синая- планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в района на Синая/Предела. По желание фолклорна вечер в румънски ресторант в Синая с включена вечеря -традионни румънски ястия и музика на живо  /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.


2-ри ден
Закуска. Разглеждане на замъка Пелеш - смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Двореца е издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани. Разглеждане на Синайския манастир - Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Постепенно обаче тази цифра се увеличава. Около 12.30ч. отпътуване за Карпатски ловен музей Посада, намиращ се на 4км от Синая. Ловният музей е собственост на Националното управление по горите ROMSILVA. Можете да се насладите на експозиция от над 2400 трофея на представители на Карпатското животинско разнообразие от мечки, елени, диви кози, диви котки, глигани и други. Отпътуване за България. Пристигане в Русе около 20.00 вечерта.

Цена: 119 лева


Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус / микробус
 • 1 нощувка със закуска в района на Синая/ Предела.
 • Панорамна обиколка на Букурещ
 • Екскурзоводско обслужване по обектите на български език и по целия маршрут
 • Всички пътни такси;


Цената не включва:

 • Входните такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за единична стая + 30 лева
 • Входна такса за солна мина Униреа в Слъник- възрастни 33 леи ,такса за снимане - 15 леи.
 • Входна такса за Замъка Пелеш стандартен тур /50 минути/- възрастни 30.00 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти 7,5 леи
 • Входна такса за Замъка Пелишор за тези, които желаят- възрастни 20.00 леи, пенсионери: 10 леи, деца и студенти 5 леи
 • Манастир Синая -възрастни 5 леи, деца, студенти, пенсионери- 2 леи
 • Ловен музей Посада- възрастни 15 леи, ученици, студенти, пенсионери- 10 леи; такса за снимане с фотоапарат- 25 леи, с видеокамера-40 леи
 • Вход за пещера Яломица – възрастни 15 леи, студенти, ученици и пенсионери-10 леи
 • Разходи от личен характер;
 • задължителна застраховка
 • Цените на входните такси на музеите и други туристически обекти, фериботи, корабчета и др. атракции, които „Моник 1238” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност !Допълнителна информация
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

ВАЖНО: Родителите носят отговорност за децата си по време на пребиваването им в комплекса!

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Винаги носете връхни дрехи с Вас независимо от прогнозата за времето!

• Необходимо е предварително за си закупите румънска валута за входни такси и лични разходи!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113