ОДРИН

24-25/08/2024
Цената е валидна при група от мин. 24 човека
1-ви ден

Потегляне 00:30ч бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара Русе . Отпътуване за Одрин с преминаване през ГКПП Лесово. Пристигане около 11,00 часа. Първо ще посетим Музеят на здравето - огромен, много впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. През 2004 год. печели приз „Европейски музей на годината". Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Днес, музеят е интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Представител на музея ще ни посрещне в малка уютна зала с прожекция на филм за комплекса, на фона на изключително приятна успокояваща музика. Восъчни фигури по подобие на Мадам Тисо пресъздават историята на древната медицина... В сградата на медресето, се случват магически неща. Отпътуваме всички заедно за българската църква „Св. Св. Константин и Елена" - най-старата българска църква в Одрин, построена през 1869 г. с разрешението на местния паша и със средства на българската общност. (време за разглеждане – 30мин.) Възможност За пазаруване от складовете на едро /прахове, перилни препарати, баклави и други/Следва време за шопинг в МОЛ Марги и Синия пазар.

Настаняване в хотел в Одрин. Нощувка.


2-ри ден
Закуска. Заедно ще се отправим към най-посещаваната забележителност в града джамията на султан Селим II – шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами“ надминава по красота дори храмът „Света София“ в Истанбул. Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над 7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната... Безплатен вход (време за разглеждане – 30мин.) 
И най-после свободно време за обяд – ще опитаме турски дюнер или пък прочутият специалитет на гр. Одрин - таваджигер - запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта, свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите... разглеждаме базара към джамията и голямата пешеходна търговска улица с многобройните фонтани и магазинчета... Задължително опитваме и традиционната баклава, изпиваме едно силно турско кафе и преброяваме точно колко са фонтаните в центъра на града – ще се изненадате от броя им... 
Няма да пропуснем и възможността за шопинг разбира се... Свободно време за посещение на ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ  В търговски център в Одрин по централните улици на града, прочут с големите намаления на световно известни и турски марки. Свободно време. Посещение на българската църква Свети Георги. Отпътуване около 15,00 часа  за Русе през ГКПП Капитан Андреево – пристигане късно вечерта.

Цена: 156 лева


Цената включва:

Цената включва: транспорт , екскурзоводско обслужване, 1 нощувка със закуска  в хотел 2/3* в Одрин


Цената не включва:

  • Цената не включва: входни такси за обектите:
  • Музей на здравето – 10 ТЛ, лични разходи
  • задължителна застраховка 4.00 лв. за двата дни на тур.пакет                                                                      

Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

"МОНИК 1238" е сключила застраховка “Отговорност на туроператора” чл. 42 от Закона за Туризма - сключена със ЗД"ЕВРОИНС"АДДопълнителна информация
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена (по лична карта или паспорт) ; ЕГН на всеки турист и тел за връзка !

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113