РАЗХОДКА В БЛИЗКА РУМЪНИЯ ГЮРГЕВО – МАНАСТИР КОМАНА

10/08/2024
1-ви ден

В 07,00 часа отпътуване от Русе  - бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара в посока Гюргево – Комана. Разглеждане на Манастир Комана, построен от Влад Цепеш в 1461 година като манастир-крепост, който обаче се разрушава към края на XVI век. Мястото, на което и бил издигнат манастирът е било някога остров сред блата, а достъпът е бил през една порта намираща се на северната страна на сградата, след като се е преминавало по дървен мост, който лесно е можел да бъде изгорен в размирни времена. реме за почивка и обяд. По желание посещение на приключенски парк Комана http://parcaventuracomana.ro  , който има седем трасета с различни нива на трудност. Най-голямото предизвикателство е въженият тролей "тиролина" с дължина 120 метра. Той минава над езеро, а под него се намира и мостът на желанията. "Заключваш катинара, пускаш ключа във водата и мечтата ти се сбъдва“.Посещение на комплекс „Мoara de hartie“ www.moaradehartie.ro , който представлява жив музей, включващ: Хартиена фабрика – музей, в който са представени старите професии в областта на книгите печатарство, книговезване  и десет творчески работилници, където са представени занаяти, характерни за региона, практикувани в румънско село: тъкане на стан, обработка на тръстика и папур, ковачество и обработка на метал, керамика, дървообработване, традиционна кухня, мелница и пекарна, работилница за ръчно изработване на хартия. Всеки може сам да преживее и с ръцете си да се докосне до традиционната култура.Отпътуване за Гюргево – време за шопинг в търговския комплекс в началото на града, включващ „Кауфланд“ и няколко вериги за дрехи и техника.Отпътуване към Русе.


Цена: 43 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран микробус / автобус
  • пътни и гранични такси
  • екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

  • Входна такса за Музея на хартията – 15 леи за възрастни и 10 леи за пенсионери с включена беседа,
  • лични разходи ;
  • задължителна застраховка 2.00 лв./човек

 Допълнителна информация


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 7 дни преди тръгването. Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113