Букурещ - Къщата на Чаушеску /ДВОРЕЦ НА ПРОЛЕТТА/ Патриаршия, Стария град и ШОПИНГ МОЛ УНИРИ

Очаквайте скоро
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ МИН. 14 ЧОВЕКА
1-ви ден

Отпътуване в  07.00 часа от бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара по маршрут Русе - Букурещ. Пристигане около 09.00 ч.в Букурещ - град на кон трастите, известен още като "Малкия Париж". Панорамна автобусна обиколка на града: Триумфалната арка, Музей на селото (отвън).; сградата на Атинеума, Народния театър, Университета, площада на Революцията, Кралския дворец, църквата Крецулеску и други. В 10,00 часа посещение на Къщата на Чаушеску ./ Повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989г. домът на диктаторската фамилия Чаушеску в Букурещ е отворен за посещения от туристи. Дворецът на Пролетта, както се нарича разкошната резиденция, приема посетители от март т.г., след като румънската държава не успя да го продаде за рекордните 22 млн. евро или да го отдаде под наем за 40 000 – 50 000 евро на месец. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску и техните три деца – Валентин, Зоя и Нику, се намира в луксозния квартал „Примаверии” /б.а. – „На пролетта”/, който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. След разстрела на диктаторската двойка на 25 декември 1989г. луксозната къща минава под управлението на румънския държавен протокол и в нея са настанявани три-четири пъти в годината високи чуждестранни гости. Издръжката е прекалено скъпа и парламентът решава да върне облика на резиденцията от времето на Чаушеску и да покаже прословутите златни кранчета в семейната баня, видени от цял свят в телевизионен репортаж през 90-те./ Посещение  Патриаршията и СТАРИЯ ГРАД – време за ОБЯД. Свободно време. Отпътуване за МОЛ Унири - свободно време за пазаруване. Отпътуване за Русе около 17,00 часа - пристигане около 19,00 ч. 


Цена: 48 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус / микробус – в зависимост от броя туристи
  • панорамна обиколка на Букурещ
  • екскурзоводско обслужване;
  • пътни и гранични такси


Цената не включва:

  • входна такса за Къща на Чаушеску – 45 леи за възрастни, 40 леи за ученици и пенсионери;
  • задължителна  застраховка до 69 год. – 2 лев на човекДопълнителна информация


Входните такси  са с ориентировъчен характер и се изчисляват по курса на БНБ за деня,

"Моник Травел" не носи отговорност за тяхната точност !

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 7 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 14 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.

Цените на входните такси на музеите и други туристически обекти, фериботи, корабчета и др. атракции,
които „Моник 1238” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”

 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113