ГАБРОВО – ЕТЪРА - БОЖЕНЦИ

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване  в 07:00 ч. от бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара Русе за град Габрово – Етнографски музей на открито“Етъра“—жива картина на една отминала епоха! Това е  единствения в България етнографски музей на открито, Свободно време за обяд и разходка. Продължаваме за Музеят „Дом на хумора и сатирата”
 Той е уникален културен институт за хумористично и сатирично изкуство с международно и световно значение. Създаден на Международния ден на шегата – 1 април – през 1972 година, той е горд наследник на местния фолклорен хумор и веселите карнавални традиции на Габрово – българската столица на хумора. Под девиза „Светът е оцелял, защото се е смял”. Домът на хумора и сатирата разполага с 10 изложбени зали, библиотека, звукозаписно студио, конферентна зала, щанд за сувенири, безплатен паркинг. Той предлага на своите гости постоянни експозиции, гостуващи изложби на хумористично изкуство от цял свят, както и множество забавни атракции – детска развлекателна зала, криви огледала, медни чанове, виц-банка, паметник на габровската котка с отрязана опашка, уникални хумористични сувенири.Следва Архитектурно-Исторически Резерват Боженци. Според легендата село Боженци е с история на повече от 600 години. Пристигане в Русе  вечерта !


Цена: 39 лева


Цената включва:

  • Транспорт с автобус/ микробус ;
  • Представител на фирмата по време на пътуването ;
  • Беседите в туристическите обекти по програмата


Цената не включва:

  • задължителна Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ – 1,00 лв. / човек ;
  • входните такси в туристическите обекти;
  • храна и лични разходиДопълнителна информация


Входни такси Габрово – Етнографски музей на открито“Етъра
Цена за възрастен – 5,00 лв; Ученик, студент – 2,00 лв; Пенсионер – 3,00 лв; Семеен билет с деца до 18 години – 9,00 лв; Дете до 7 години – безплатно; Лице с увреждания – безплатно

Входни такса Музеят „Дом на хумора и сатирата”
Възрастни  -4.00 лв. ; Учащи - 3.00 лв. ; Лица над 65 години  - 3.00 лв.

Входни такси Архитектурно-Исторически Резерват Боженци
Възрастни  – 6.00 лв. ; Учащи и хора с увреждания – 5.00 лв.
Деца до 6 год. и деца от специализирани заведения за предоставяне на социални услуги – безплатно

Минимален брой туристи: 15 души.

При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 3 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Туроператорът е със сключена застраховка "Отговорност на туроператора"

Записванията се осъществяват само в офиса на фирмата с три имена по лична карта, ЕГН,телефонен номер за връзка и депозит в размер на 50 % от сумата на туристическия пакет ,  като фирмата издава приходен касов ордер за плащане на депозита .

При потвърждение на туристическия пакет от Туроператора се доплаща останалата сума и се подписва договора за  туристическия пакет в едва екземпляра за всяка от станите !!!

При недостигнат мин.брой туристи , всички платили аванс се договарят с Туроператора / по телефон или на място в офиса / за възможностите - следващо пътуване или срещу издадения приходния касов ордер за платен аванс , сумата да бъде възстановена , като за целта Туроператора определя срок, но не по –дълъг от 3 работни дни от датата на постъпилото искане за връщане на депозита !

ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРАВИ ПРОМЕНИ ПО  ПРОГРАМАТА !!!
ВСИЧКИ ВХОДНИ ТАКСИ СА ИНФОРМАТИВНИ И  „МОНИК  ТРАВЕЛ“  НЕ  НОСИ ОТГОВОРНОСТ  ЗА ПРОМЯНАТА ИМ  !!!!


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113