Босна - Сараево - Мостар - Меджугорие - Вишеград

29-01/09/2024, 03-06/10/2024

Ранни записвния до 31.01.2024 г.  -  540 лв

Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи

Маршрут: Русе,Бяла,Плевен,София,Сараево,Високо,Мостар,Меджугорие,Вишеград

1-ви ден
РУСЕ - СОФИЯ - НИШ - КРУШЕВАЦ - ВИШЕГРАД - САРАЕВО–около 900 км
Отпътуване от Русе – 0,00 часа, гр. София- 05.00 – ОМВ бензиностанция на влизане след Джъмбо. Транзитен преход през република Сърбия. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
САРАЕВО  - ВИСОКО – САРАЕВО – около 60 км
Закуска. Отпътуване към станалите вече популярни Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето (входна такса 10 евро).Според изследванията пирамидата е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево. Следобяд туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „баш чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден

САРЕВО - МОСТАР – МЕДЖУГОРИЕ – около 320 км
Закуска. Целодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Отпътуване за Меджугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие, за да дава напътствия на човечеството, използвайки за тази цел оригиналните шестима, вече пораснали, свидетели . Отпътуване за Мостар – град, включен през 2005 г. в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.Туристическа програма в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. Посещение на джамията Карагьоз Бей, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Свободно време . Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка. 


4-ти ден

САРАЕВО – Вишеград - СОФИЯ  - РУСЕ – около 900 км

Закуска. Отпътуване за България с попътно разглеждане на Вишеград. Ще видите един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненци и сърби, под защитата на ЮНЕСКО. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта, в Русе – рано сутринта на другия ден.


Цена: 560 лева

Ранни записвния до 31.01.2024 г.  -  540 лвЦената включва:

ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА: 
3 нощувки в хотел 3/4* в Сараево
• 3 закуски
• 3 вечери
• транспорт с
лицензиран автобус, пътни и митнически такси
• туристическа програма във Сараево; 
• посещение на Босненските пирамиди;

  • еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от ТА
• Медицинска застраховка за лица до 70 години при Асистанс на стойност 5 000 евро 


Цената не включва:

градска такса 2 евро на ден на човек
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти - ТУНЕЛИТЕ КЪМ ПИРАМИДИТЕ - 10 ЕВРО

* Такса гориво /при драстично покачване цените на горивата/Допълнителна информация


* настаняване в единична стая – плюс 80 лв

* Медицинска застраховка за лица над 70 години - плюс 10 лв

Необходими документи : 
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / .Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни . 
Забележка : 
Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . 
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване ! 


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113