БЯЛА - АРТ ЦЕНТЪР - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

16/03/2024
1-ви ден
Отпътуване 07:00 ч. от бензиностонция ОМВ срещу ж.п.гара Русе за Арт Център Бяла. Там могат да бъдат посетени арт галерия с восъчни фигури, етнографска изложба на български носии от цяла България, 3D кино и арт кафе (в менюто има и пици).
Безспорна атракция са вocъчнитe фигypи. Една от тях e нa майстор Уста Колю Фичето, нaпpaвил yниĸaлния мocт нa Бялa, ĸoйтo e eмблeмa нa гpaдa. Πpиcъcтвa pycĸaтa бapoнeca Юлия Bpeвcĸa, мeдицинcĸa cecтpa-дoбpoвoлĸa в 48-мa вoeннoвpeмeннa бoлницa в Бялa пo вpeмe нa Pycĸo-тypcĸaтa вoйнa (1877-1878). Имa фигypa нa Петко Рачев Славейков, който е учителствал тpи мeceцa в Бялa, ĸaĸтo и нa Панайот Волов, загинал край моста на Бяла. Представена е личността на княз Aлeĸcaндъp Батенберг, получил нa 20 гoдини първия си opдeн в Бялa oт pъцeтe нa pycĸия импepaтop. Caмият Aлeĸcaндъp ІІ, ĸoйтo е управлявал за кратък период от Бяла, cъщo е част от eĸcпoзициятa.
В музейната зала, в специално обособени ниши със седалки, на екран се прожектират три документални филма, продукция на БНТ и Община Бяла: „Беленският мост на Колю Фичето” - за ненадминатия възрожденски майстор-строител, „Ангелът на милосърдието” - за руската баронеса Юлия Вревска и „Малката Бяла - столица на Руската империя” - за ролята на Бяла по време на Освободителната руско-турска война.Продължаваме към Велико Търново.Районът около старата столица е сред любимите ни и често посещавани места. Това е място е просто един върховен шейк от културно-исторически, архитектурни и природни забележителности. Веднъж посетили този край, няма как да не му се прииска на човек да се връща отново и отново. Крепост Царевец- Най-емблематичната и внушителна крепост.Отпътуване за Русе и пристигане вечерта.

Цена: 49 лева


Цената включва:

  • транспорт с автобус/микробус в зависимост от броя на туристите
  • представител на агенцията


Цената не включва:

Входни такси за обектите / ако има такива /
  • лични разходи
  • храна
  • застраховкаДопълнителна информация


Минимален брой туристи - 14 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД“  има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“  със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100003999/14.07.2022г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113