Луксозна почивка в Дуръс - Албания

"ALL INCLUSIVE - Х-Л PREMIUM SUNRISE 5* с тръгване от София / Пловдив /автобус

Възможност за отпътуване от Русе при мин.14 туриста и доплащане !!!

25-01/09/2024, 01-08/09/2024, 08-15/09/2024, 15-22/09/2024
8 дни / 7 нощувки
1-ви ден

 /Неделя /: Отпътуване от: Пловдив: 03:30 – ОМВ пред хотел Санткт Петербург;  София - Стадион Васил Левски в 6:00 ч. по маршрут: Дупница – Кюстендил - КПП Гюешево – Скопие – Косово /Прищина / - Албания. Пристигане на албанската ривиера около 18:00 ч. Настанявате в хотел  PREMIUM SUNRISE 5* . Вечеря. Нощувка.


2-ри ден
Понеделник /: Закуска. Свободен ден за почивка. Нощувка.

3-ти ден
Вторник /: Закуска. Полудневна екскурзия до  Дуръс известен в България под името Драч – днес най-голямото пристанище на Албания: Венецианската кула, Римския амфитеатър – построен през 2 век от Император Траян, единствен по рода си на територията на Албания и капацитет 15 000 зрители; джамията Фатих; Православната църква Апостол Павел и Астир; крайморския булевард с палмите – подарък на Енвер Ходжа от Фидел Кастроекскурзията е включена в цената. Свободно време. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка

4-ти ден
Сряда /: Закуска. Свободен ден за почивка. Нощувка

5-ти ден
Четвъртък /: Закуска. Свободен ден за почивка или по желание * - целодневна екскурзия до Круя и Тирана. В родния град на албанския герой  Скендербег –  Круя се разглеждат: старата чаршия, останките на крепостна стена от 5 век, Етнографският музей, музеят на Скандербег. Отпътуване за Тиранастолица на Албания.  Пешеходна обиколка с разглеждане на: площад Скендербег, сградата на Операта, Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, Двореца на културата. Свободно време. Обратно връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

6-ти ден
Петък /: Закуска. Свободен ден за почивка. Нощувка.

7-ми ден

Събота /: Закуска. Свободен ден за почивка или по желание *- полудневна екскурзия до Берат Бѣлградъ / старобългарското име на града / - днес под закрилата на ЮНЕСКО. Християнски град, с манастири, крепост и много българска история. Обратно в хотела за обяд. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден
Неделя /: Ранна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта

Цена: 1020 лева
Цената от 1020 лв. е за дати : 08.09.2024 и 15.09.2024
Цената от 1060 лв. е за дата : 01.09.2024
Цената от 1160 лв. е за дата : 14.07.2024 и 25.08.2024


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувкa на база ALL INCLUSIVE  в хотел PREMIUM SUNRISE 5* - www.premiumgrouphotels.com;
 • Ползването на СПА Центъра в хотела – вътрешен басейн, сауна, хамам ;
 • WI-FI в хотела;
 • Всекидневна анимация за деца и вечерна за възрастни;
 • Безплатни чадъри и шезлонги на басейна и на плажа;
 • ALL INCLUSIVE – на плажа / хотелът и гостите му разполагат със собствен плаж, бийч бар, чадъри и шезлонги само за тях /;
 • Полудневна екскурзия до Дуръс;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Входни и пътни такси;
Водач от фирмата организатор по време на пътуването и през целия престой на място;


Цената не включва:

 • Разходи от личен характер и бакшиши;
 • Туристическа такса – 1.5 евро на човек (за лица над 5,99г.), на вечер – заплаща се в хотела при настаняване;
 • Входни такси за обектите – общо около 10 евро;
 • Екскурзия до Круя и Тирана – 20 евро, деца до 11.99 г. – 10 евро;
 • Екскурзия до Берат – 15 евро; деца до 11.99 г. – 10 евро;
 • Трансфер от Пловдив: 40 лв. на човек- двупосочно;
 • Трансфер от Русе 80 лв. на човек- двупосочно;

  За допълнителните мероприятия – записването и   плащането става на място, в автобуса !!! Екскурзиите  се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста

При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.Допълнителна информация


Забележка: За туристите, които желаят да пътуват от Русе доплащането е + 80 лева

Със собствен транспорт, от цената се приспадат 120.00 лв. Те нямат включена  застраховка. Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка: 180 лв. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии.

 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – ВЕЧЕ МОЖЕ И С ЛИЧНА КАРТА с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  За български граждани няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 50% от пакетната цена при ранно записване до 29.02.2024 и 30 % след тази дата !!! Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

 • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 8.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 8.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Албания, Косово или Северна Македония  поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи, липса на визи / ако се изискват такива / или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на албанските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113