Румъния Манастир Дервент – Манастир Андрей Първозвани – Трофеят на Троян – Меджиди табия/Силистра

Очаквайте скоро
1-ви ден

Отпътуване от Русе рано сутринта в 06,00 часа. Преминаване сухопътна граница България – Румъния при ГКПП Силистра. Скоро спираме до манастира Дервент в село Остров. В него се намира чудотворната икона на Пресвета Богородица. Чудотворната икона е била собственост на една румънка, която тръгвайки да се преселва в северна Добруджа спира на поклонение в манастира. Тогава иконата пожелала да остане в манастира. В манастира е имало четири големи каменни кръста. Единият е пренесен от кралица Мария в двореца в Балчик. Другият кръст се намира в ляво от църквата в манастира и мироточи. На изток от манастира се намира третия кръст. Там има аязмо с лековита вода. Водата бликва след като Свети Андрей Първозвани удря с жезъла си на това място. Манастирът е красив, поддържан. В църквата на манастира Дервент има и чудодеен камък от първия храм, построен на това място преди две хиляди години. Вярващите коленичат пред този камък, докосват го и му изплакват болките си, молят се за здраве и разказват, че камъкът поемал болежките им и растял, а хората оздравявали. Отиваме до манастира посветен на Свети Андрей Първозвани в село Йон Корвин. През 1940г там е открита пещерата, където той е отседнал по време на своята проповед в областта южна Скития. По време на Втората световна война, за да се запази пещерата е била затрупана. Днес манастирският комплекс ни впечатлява с големината и красотата си. Ще се поклоним на мощите на Свети Андрей, които се пазят тук. Тук е и характерният кръст, на който е разпънат Свети Андрей - първият ученик на Христа.Посещение на монумента на император Марк Улпий Траян в село Адамклиси - единствения запазен монумет от римско време в Европа. Той е посветен на победата на императора над даките през 102 година. Край монумента е изграден приятен парк , а на самия монумент има изобразени сцени от победите на императора. Посещение на манастира посветен на Свети Апостол Филип. В криптата на манастира има мощи на много светии.Връщане в България, в Силистра.  Посещение на Фортът “Абдул Меджиди или още – Меджиди табия, който се намира южно от град Силистра и представлява най-добре запазената част от турската фортификационна система, изиграла съществено значение по време на руско-турските войни в периодите 1853-1856 г. и 1877-1878 г.


Цена: 64 лева


Цената включва:

ТРАНСПОРТ , ВСИЧКИ ПЪТНИ ТАКСИ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТОТРАНСПОРТ , ВСИЧКИ ПЪТНИ ТАКСИ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТО


Цената не включва:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ./ЧОВЕК И ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ  ОБЕКТИДопълнителна информацияУважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113