СБОРЯНОВО /ГРОБНИЦАТА В СВЕЩАРИ/ – ДЕМИР БАБА ТЕКЕ - ИСПЕРИХ

Очаквайте скоро
1-ви ден
Тръгване от Русе 7.00 часа - бензиностанция ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване за с.Сборяново - разглеждане на гробницата в Свещари - част от тракийското наследсво по нашите земи. Тя е част от стоте национални туристически обекта по закрилата на ЮНЕСКО. В непосредствена близост до гробниците върху древно тракийско светилище е аязмото Демир Баба Теке / в превод железния баща/, почитано както от алиани, така и от християни и мюсюлмани. Отпътуване към Исперих - разглеждане на Исторически музей - Един от най-интересните обекти на Историческия музей е Историко-археологическият резерват "Сборяново", обявен в бр. 96 на Държавен вестник от 1988г. До настоящия момент в резервата са регистрирани нас 140 археологически обекта от различни исторически периоди. Най-впечатляващите от тях са Свещарската царска гробница, Демир баба теке, Гетската столица Хелис, Светилището Камен рид и ранносредновековното селище Бювен касаба. Свободно време и възможност за обяд. Отпътуване към Русе. Пристигане вечерта.

Цена: 49 лева


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус
  • Екскурзоводско обслужване
  • Беседи в туристическите обекти


Цената не включва:

  • Входни такси - около 15лв /възрастен/
  • Разходи от личен характер
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховкаДопълнителна информация


Минимален брой туристи - 40 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 5 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист !

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със ЗД"ЕВРОИНС "АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113