БУКУРЕЩ – СОЛНИЦИТЕ В СЛЪНИК и Двореца " Могошая "

27/07/2024
1-ви ден
Отпътуване 06:00ч от РУСЕ – безиностанция ОМВ срещу ЖП гара по посока Букурещ-Слъник, окръг Прахова.Пристигане в град Слъник, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи  и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро... До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Следобяд - отпътуване обратно в посока Букурещ и посещение Двореца “Могошая”,  разположен в близост до столицата. Това е един от шедьоврите на типичния румънски архитектурен стил, носещ името на строителя на двореца, княз Константин Брънковеяну. Дворецът е строен в самото начало на 18 век за лятна резиденция на княза.   Около 19.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в Русе около 21.00ч.

Цена: 58 лева


Цената включва:

  • екскурзоводско обслужване
  • транспорт с лицензиран автобус
  • панорамна обиколка на Букурещ
  • всички гранични такси


Цената не включва:

  • входна такса за солната мина в Слъник – 38 леи за възрастни, 25 леи за пенсионери,деца
  • лични  разходи
  • входна такса за Дворец “Могошая” – 10 леи, пенсионери–5 леи
  • застраховка за лица до 69 год. - 2 лв.Допълнителна информация
 ЦЕНИТЕ НА ВХОДНИТЕ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ СА ПРИМЕРНИ И ТУРОПЕРАТОР " МОНИК 1238 ЕООД " НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ПРОМЯНА ИМ !!!


Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 7 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист !

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със ЗД"ЕВРОИНС"АД


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113