БУКУРЕЩ Дворецът на пролетта – домът на семейство Чаушеску – ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ - СТАРИЯ ГРАД

Очаквайте скоро
1-ви ден

В 6.00

В 6.00 часа отпътуване от Русе – бензиностанция ОМВ – срещу ж.п.гара.Около 9.00часа пристигане в Букурещ – град на контрастите,известен още като „ Малкия Париж „Панорамна  автобусна  обиколка  на  града. Триумфалната арка, Музей на селото/ отвън / ,сградата на Антинеума, Народния театър, Университета,площада на Революцията, църквата  Крецулеску, Кралския  дворец / отвън / и  други.Около 10.00 часа  посещение  на къщата на Чаушеску .Един музей в Букурещ предлага на туристите да надникнат в резиденцията, в която в продължение на четвърт век са живели румънският диктатор Николае Чаушеску, съпругата му Елена и трите им деца. Дворецът на пролетта (Palatul Primaverii) бе отворен за посетители през 2016 г. и се радва на голям интерес от страна не само на чужденците. Любопитно е да се види как е живяла диктаторската двойка, когато обикновените румънци са стояли на тъмно и студено и са гледали по три часа телевизия на ден, да се надзърне в онази прословута златна баня, показана на цял свят в телевизионните репортажи от времето на революцията в Румъния.Съпрузите Чаушеску напускат резиденцията дни преди да бъдат разстреляни в казармите в Търговище на 25 декември 1989 г. След това луксозната къща минава под управлението на румънския държавен протокол и в нея са настанявани по три-четири пъти в годината високи чуждестранни гости. Издръжката обаче е прекалено скъпа и се прави опит Дворецът на пролетта да бъде продаден за 22 млн. евро или пък да се отдаде под наем за 40 000 – 50 000 евро на месец. При тези цени няма проявен интерес, затова се решава бившият дом на Чаушеску да се превърне в музей.

Къщата се намира в луксозния днес квартал „Примаверии“. Застрояването му започва през 30-те години на миналия век. Отначало тук живеят работници, но с идването на комунистическата власт в „Примаверии” се настанява номенклатурният апарат. Още преди 1964 г. лидерът на Румъния Георге Георгиу-Деж искал да вдигне луксозна постройка, но умира през 1965 г. и не успява да осъществи докрай намерението си. Старите партийни функционери поставят на мястото му Николае Чаушеску, смятайки го за безобиден и лесен за манипулиране, но историята показва друго. През 1965 г. на бул. „Примаверии” № 50 е завършена разкошна сграда, в която се настаняват Николае, Елена и трите им деца – Валентин, Зоя и Нику. През 1971-1972 г. дворецът е разширен и вече има 80 стаи.

След  това  посещаваме  Природонаучния  музей  Григоре  Антип.От динозаври, намерени на територията на Румъния ,различни  видове растения и животни, от съкровищата  на Черно море,до най голямата изложба на пеперуди. Продължаваме  с  разходка  в  старата  част  на  Букурещ, свободно време  с  възможност за  хапване , снимки и други. Пристигане  в  Русе  вечерта.

 


Цена: 48 лева


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус/микробус  - в зависимост от броя на записаните туристи
  • панорамна обиколка наБукурещ
  • екскурзоводско обслужване
  • пътни и гранични такси 


Цената не включва:

  • Къщата на Чаушеску - 55 леи за възрастни, 45 леи за пенсионери, студенти и ученици
  • Входна такса на Зоологическата  градина – 15 леи
  • Входна такса  на  Природонаучния  музей – 25 леи
  • задължителна застраховка за лица до 69 год. - 2.00 лв.Допълнителна информация

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 7 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 14 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.

Цените на входните такси на музеите и други туристически обекти, фериботи, корабчета и др. атракции,
които „Моник 1238” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100004620/14.07.2023г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113